Ngn som har koll på Linux/Firefox?

En snabb grej innan jag går och lägger mig:
Min mamio har min lilla minidator sedan ett drygt år tillbaka eftersom hon inte har någon egen dator än efter sin separation. Nu har det uppstått något knas och hon får upp ett konstigt meddelande från Firefox så fort hon försöker öppna webläsaren som hindrar henne från att komma ut på nätet och som på något sätt blockerar hennes anslutning (kabel). Hon har varit i kontakt med sin internet-leverantör och det är inte anslutningen det är fel på. Det verkar vara någon användarenkät som kommer upp, men hon har testat att klicka på de alternativ som finns (Send & Dont send, typ) utan att komma vidare. Meddelandet har poppat upp ett tag, men inte förrän nu har anslutningen blockerats.
Eftersom jag a) inte bor i Nyköping, vilket hon gör och vilket med andra ord försvårar våra möjligheter att ”titta förbi” och fixa detta, b) inte har använt datorn ifråga och Linux på över ett år och c) avskyr Mozilla Firefox så är detta väldigt frustrerande. Jag tycker synd om min lilla mamma som är nyopererad i halsen och nu inte kan surfa & maila och måste gå till biblioteket för att betala sina räkningar!
Vad kan vara problemet??
Är det någon ny konstig Mozilla-uppdatering som behöver fixas eller vad?
Hjäääälp!

Vardagsbetraktelser: Snö post vintern 2009/2010

Jag längtar till det här.
Inte riiiktigt än kanske, men snart. Om ganska exakt en månad kan snön få lägga sig som det där fluffiga täcket över marken igen och alla synder från vintern som var kommer att vara förlåtna – förutsatt att den behärskar sig en aning i år, vill säga. Förhållandet är fortfarande lite skört, det är det och det ska jag inte sticka under stol med. Känslan av bly i magen när vi satt fast med bilen i snön uppe vid Gröndalskolan och var avskurna från vårt område var inte den trevligaste jag upplevt direkt. MEN känslan när vi väl kom hem och jag fixade te och kröp upp i soffan, njöt av att min påbörjade julsemester och tittade på ”Jul med Ernst” vid midnatt med meterhög snö utanför… Det var fint.
I april trodde jag aldrig att jag skulle vilja se snö igen, men jo. Faktiskt. Men det räcker tamejfan om den bara ligger från första till sista december.

Söndag/ Ny kärlek

Idag är det söndag, omställning till vintertid och jag har en ny kärlek: Min nya kudde från Ikea. Jag köpte nackkuddar där för typ 2 år sedan (eftersom vi inte bodde ihop då så köpte jag en att ha hemma och en att ha hos Tobbis) och de fyller sitt syfte, visst, men de är inte så… gosiga.Därför sover jag inte med den som jag har framme jämt, utan när jag känner att jag verkligen behöver det – vilket är dumt, för jag behöver den egentligen hela tiden med min knepiga nacke. Så igår såg jag till att få med en annan ”sidosovar-kudde” hem, nämligen den här. Ohhh vad jag sov gott inatt. Och oooh vad min nacke känns glad idag!

Den stora besvikelsen igår var att Yngaren-produkterna var lockande för fler än mig (quelle surprise!). Flakongerna som var det jag suktade allra mest efter var tvärslut och samma sak gällde skålarna. Jag lyckades haffa den allra sista muggen, fast jag ville ju egentligen ha två så att vi kunde matcha. Tvålpumpen och skålen med lock fanns åtminstone. Men GAH. Måste. Ju. Ha. Flaskorna.
Oh well… Förr eller senare kommer jag till Ikea igen och finns de inte då så kommer jag få psykbryt där på platsen jag står på.

Vi var och handlade mat och grejer för typ en miljon tidigare idag. Eller det kändes åtminstone så eftersom jag betalade hela kalaset – vilket var en deal vi gjorde eftersom Tobbe betalade allt på Ikea igår, vilket var… eheheem, låt säga en ansenlig summa.
Jag spanade efter Amelia Jul som brukar komma vid den här tiden, men den syntes inte till. Jag fick nöja mig med den här istället:

Vi köpte kattleksaker också. En mus som har ett snöre i baken som man drar i och så snurrar den runt lite på golvet i typ en halv sekund och en ny sån där pinne med ett snöre som det sitter en leksak i änden på. (målande beskrivning)
Puff har nämligen en tendens att i princip äta upp alla leksaker som Lizzie har ignorerat genom åren. Han ÄLSKAR leksaker. Och allt som går att äta på ett eller annat vis, det älskar han också. 

101029 – UNDERBARA DAAAAG!

JAG BLEV MOSTER FÖR ANDRA GÅNGEN IDAG! Världens finaste Lilly blev storasyster till en liten tjej! Jag har preciiis pratat med pappa, så mer info än så har jag inte, men jag är lika lycklig ändå! 😀 
Hihiiiihihi kan bara sitta och fånle just nu. Miiiihhhp.

Och kolla vad Tobbe har fixat idag:

Den luktar sjuuuukt gott. Förväntningarna är skyhöga! SKYHÖGA!

Men nu ska jag försöka gå ner lite i varv med en kopp te och Harry Potter. FREDAGSMYS!

MOREFUNFUNFUN

YES! Plagget jag spanade in på hm´s webshop igår (som jag ville ha till julfesterna) var slut i den färgen jag ville ha igårkväll när jag skulle visa Tobbis. Nu när jag kollade fanns den att beställa igen, det var förvisso leverans i mitten av december, men det bör räcka. YES. La en order på den fort som fan. Haha. Things are going my way den här eftermiddagen! (peppar peppar)