Mitt första mugginköp ever:

Jag är relativt säker på att jag inte hade köpt någon mugg själv innan jag fyndade den här på den då årliga loppisen på vår grundskola. Jag tror jag gick i ettan eller tvåan (eller var jag äldre? mellanstadiet?) och mutti tyckte nog inte att det var det bästa köpet (den är ganska trist inuti, missfärgad av te & kaffe), men jag använde den flitigt och tyckte då som nu att den var väldigt fin med sitt blomtryck.
Igår hämtade jag upp den från källaren (senast den var framme var i Vällingby och gudarna ska veta att den förtjänar gladare minnen än så). Och okej, jag förstår mamma lite mer nu angående dess fräschör, men som kruka passar den bra! Titta så tjusigt den klär upp min timjan.

Den godaste godisen och beskedligaste patienten

Det var ett glädjande besök hos veterinären!
Först så röntgade vi Puff igen och jag riktigt pyste (pös?) av stolthet när sköterskan inte kunde berömma honom tillräckligt för att han är så snäll. Det är inte ovanligt att katter behöver sövas när de ska röntgas, men Puff är världens beskedligaste – även om det märks att han tycker det är lite läskigt. Som tur är så får jag vara med och hjälpa till, så när han ska sträckas ut som en lång kattlimpa på bordet så vet han ju att det är jag som gör det och jag skulle ju aldrig göra honom illa. GULLE.♥

Röntgenbilderna visade en fin förändring och detsamma gjorde ljudet av hans andning när hon lyssnade på honom. Jag är så glad och lättad!!
Jag har ju tyckt att man märker skillnad på hans andning, men det är ju alltid skönare när man får det bekräftat. Ibland när man verkligen vill något såååå mycket så kan man ju liksom intala sig själv att saker förändras fast de inte gör det -men nu hade det ju det.
Dessutom hade han gått ner ett hg!! De var mycket nöjda med det. Även där var det härligt att få lite feedback på att man gör rätt. Så bantningskuren fortsätter! 🙂

These summer mornings

Favorit i repris. Frukostarna härute spenderar jag på en filt eller ett badlakan istället för solstolarna, dels för att kunna få sol på ryggen också och dels för att det helt enkelt är för varmt annars.
Idag jobbar Tobbis hemifrån för vi ska till veterinären igen med Puffis för att följa upp hans astmamedicin och se om han gått ner i vikt (tror inte det, dessvärre). Håll tummarna för honom nu!:)
Skickat från min Sony Ericsson Xperia arc

Guilty pleasures

Jag har blivit helt fast i nya säsongen av Celebrity Rehab. Jag råkade ha tv´n på när det första avsnittet började och veckan därpå (förra veckan alltså) kom jag på mig själv med att ha stenkoll på när det var.
Jag gillar Janice Dickinson, hon gör mycket för programmet. Men man börjar ju gilla de andra också! De känns som mina polare. Till och med Jason Davis börjar kännas smått sympatisk nu när han börjar knäckas bryta ihop. Först idag kom jag på vem han var, för övrigt. Han är inte BARA den vidrigaste snubben tv beskådat på länge, han är ”känd” som Brandon Davis storebror också. Och Brandon Davis i sin tur är känd för att vara vidrig kompis till Paris Hilton & co för x antal år sedan. Ja, han kanske är mest känd för att ha kallat Lindsay Lohan för ”Firecrotch”?

Aaaaanyways. Jag är fast. Blir uppriktigt besviken när det är över för den här veckan och det avslutas med ännu en cliffhanger.

Jag kollade på ett gäng avsnitt av första The Hills-säsongen också ikväll. Och jag hade glömt att Heidi var ett lika idiotiskt spån som nu redan innan Spencer kom in i bilden.
Man blir ju mörkrädd.

Nu kom Tobbis hem, ska pussa på honom! :):)

Those little things you want and need – – –

Jag lånade ut mitt lånade (av Tobbes mormor!) exemplar av ”Ensamma hjärtan och hemlösa hundar” till Jenny och hon blev lika kär i den som jag. När vi var inne på bokhandeln idag så hittade Jenny den för bara 79 kr, så vi båda slog till på ett eget ex, haha.
Ursprungsskälet till att vi gick in där var för att jag skulle ha en ny kalender, min från personligalmanacka går ut på söndag och jag har inte haft frid (eller tid, för den delen) att sitta och mecka med en ny så jag får klara mig med en simplare – men åtminstone billigare – variant det kommande året. Men färgglad och festlig värre är den i alla fall! Ohjäääh.
  Jag köpte några jättesöta kylskåpsmagneter när vi var där också, men de missade jag att få med på bilden. De hade cupcakes på sig! 😀 Livsfarligt att ha på kylskåpet egentligen, det om något väcker ju sötsuget… Ehum.

Kicks hade äntligen fått in ett Mavala-lack som jag spanat efter varenda gång jag varit på stan senaste veckorna; 168 South Beach Pink. Finaste Barbie-rosa lacket. ♥ Såg det på Lisens sida i Chic och blev kär.
Dessutom slog jag slag i saken och plockade med mig Maybellines nya concealer DREAM LUMITOUCH (den har highlight-effekt också, vilket jag gillar. Då slipper man ju greja med concealer och highlighter var för sig… – No way?! – Way.) som jag velat testa länge nu men varit för snål för att köpa (eftersom jag har fått dille på MakeUpStore´s produkter, och då i synnerhet just concealers).

Såg förresten att de reade ut Smiths´s-salvan jag fick av Pulia för halva priset (50 pix, mao). Tror jag ska springa in och hamstra ett par nästa gång jag är i närheten.

PLAYDATE

Wiihooooo, på lördag ska jag spendera dagen med min finaste Lilly-mo!! Jag har velat ta med henne till den stora lekparken här i närheten som äntligen rustats upp så länge nu och så kan vi hänga på den lilla stranden här intill och bada, sola och äta jordgubbar (och kakor) och dricka saft! Åhhhh, muuuusigt skare bli!♥

bild via weheartit
(Vi ska ju som sagt på fest på kvällen, och jag lär vara helt slut… Men det blir en billig fylla! Yay!)

Prova på-anpassade flaskor är ett smart grepp.

Jag nämnde ju att den hårvårdsprodukten som jag inte kan leva utan, Lovin´ Leave-In från Philip B är slut för tillfället och efter att ha mailat eleven så vet jag att den SKA komma in igen, men inte riktigt när. Och tuben jag har nu är så gott som helt slut och kommer om inte annat vara det inom en dag eller två. Därför insåg jag att jag var tvungen att försöka hitta en någorlunda likvärdig vikarie under tiden jag väntar på att min dyrgrip ska levereras till eleven igen.
Därför beställde jag Macadamia Natural Oil´s leave-in cream och passade på att testa deras schampoo också. ”Standardförpackningarna” är stora och kostar ett par hundralappar, så det var grrräjjt att det fanns mindre varianter av dem tycker jag. Jag lider knappast någon brist på schampoon men tycker det är roligt att testa nya och se om jag märker någon skillnad och en leave-in-produkt är (och bör vara) dryg, så om den inte är så bra som jag hoppats så har ju ingen lust att slänga pengar på den i onödan när jag ändå kommer köpa min gamla hederliga (och dyra) så fort jag får möjlighet igen.
Men titta vad söt den lilla schampooflaskan är!:D

Idag är första provkörningsdagen för dem båda. So far so good faktiskt.