Lördag 110730 – Näst sista dagen

Hej hej hallå.
Jag lider av slut-på-semester-ångest. På måndag jobbar jag igen, 14.00-24.00. WÄÄÄÄÄH. Villintevillintevillinte. Jag vill nog aldrig mer jobba. Jag måste VERKLIGEN komma på något att bli snuskigt rik på snart, så att jag kan lägga av med de här dumheterna.
Men just nu känner jag mig ungefär lika festlig som den här låten:

”I´M SPENDING MY TIIIIME, WATCHING THE DAYS GO BYYY… Wäääh wäääh…
My friends keep telling me Hey, life will go on, time will make sure I´ll get over you (semestern).”

Jag letar efter en köksvåg. Och det är så typiskt att man (jag?) från början bara är ute efter första bästa billiga grej som bara gör vad den ska men sedan på vägen så dyker det upp värsta avancerade versionen av vad man nu ska ha, i detta fall alltså en köksvåg. Hittade en lite dyrare variant som till och med räknar ut kalorierna åt en, så att man inte behöver stå och göra det själv. Whoooaa.

Nu ska vi ha filmmys iaf, jag och min snygga kille. Så jag ska fixa te. ”Andre kåppen”, tror jag det blir. LATERGATER!

MEOW!

Jag längtade så mycket efter katterna när vi var på Gotland att jag var tvungen att trösta mig med den här muggen när vi var på Kränku. Hihii. Både Puff & Lizzie fanns ju demonstrerade!;)
Båda mina gosungar ville vara med vid (det lite tidnings-röriga) bordet imorse.
Även om de haft det bra på hamniskollot så verkar de väldigt glada över att vara hemma med oss igen!:)

HELLO HORSIE

Det här är vår häst. Han heter Luke Macahan, för han är lika ståtlig som sin namne.
(Och min allra första sköthäst för en massa år sedan hette Luke Leon.)
Han kom hem till oss förra veckan när Lilly var hos oss och vi var uppe på Leksaksförmedlingen för att kolla efter lite leksaker som hon kan ha här hos oss. Och där var han, rufsig och tufsig, men med en on/off-knapp på magen som gör galoppljud om man sätter på on.
Jag tror att jag ville ha honom mer än Lilly – hon hittade en liten plastig trumpet med Nalle Puh på som hon ville ha. Men Luke fick oskså följa med hem och senare gjorde han henne sällskap i soffan till Robin Hood.
… efter att jag klippt och borstat bort det rufsiga och tufsiga i hans man och svans.
Nu är han as good as new.

Visby tur och retur pt 3

Shabby Shakespeare och SOL
Jorå, solen hittade till Gotland till slut! Vi styrde kosan mot Roma och Roma Kungsgård där vi fikade på cafét som även är en inredningsbutik med ett så snyggt namn som Shabby Shakespare. Eftersom denna plats även hyser Romateatern med dess ståtliga trästaty av just Shakespare runt husknuten så fanns det mycket att titta på där. Någon gång skulle jag vilja se en föreställning där! Det måste vara grymt stämningsfullt.
På kvällen grävde vi oss lite djupare in i Visbys innerstad och hamnade på Köpmannen II. Vi fick vänta alldeles för länge bara på att få varsin meny vilket jag inte tycker är okej, men det var två stressade servitriser som hade hand om hela uteserveringen, så det får man nog skylla på överhuvudena som planerat dåligt. Jag är dock glad att vi inte reste oss upp och gick, för när vi väl fick in maten så var det värt det. Min Ceasarsallad var nog den bästa jag ätit någonsin! Med den största, mest tillplattade kycklingfilén jag skådat. Hahah. Tobbe tog en pastarätt med kyckling (ja, den hette nog faktiskt Kycklingpasta, orginellt värre!) som han också var nöjd med. Tack vare den bristande servicen så valde vi att skippa efterrätten även där och ta oss ner till Glassmagasinet istället för att slå till på varsitt lass med glass (höhö), sittandes på en bänk vid vattnet. Skrattandes åt våra töntiga interna skämt (båda) och ååååhhh:andes åt varenda förbipasserande hund (jag).
  Det var en fin avslutningskväll.
Väl tillbaka på hotellet, ganska tidigt eftersom vi skulle upp tidigt för att hinna äta frukost idag innan vi skulle checka ut och rulla nerför backen till båten, så packade vi och kollade på ”We are Marshall” som gick på 6:an. Jag tappade räkningen på hur många gånger jag började grina. Så fort man tror att man är safe så händer något fint eller sorgligt eller både och och så är det kört igen. Grym film. Mhmmm.

Visby tur och retur pt 2

Vinprovning, Kränku och inte så elit-god mat.
Den andra dagen i Visby spenderades delvis utanför staden, närmare bestämt ca 6 mil därifrån på Gute Vingård (vilket jag nämnde då). Det var en mysig aktivitet som dessutom var lite lärorik. Rundturen avslutades med provsmakning av ett vitt och ett rött vin, trevligt trevligt. Lauri var underhållande att lyssna på, det är ju så när någon som har ett brinnande intresse för något delar med sig av det. 
På kvällen orkade vi inte leta efter restaurang i en evighet, så vi satsade på Elit vid Södertorget. Hmmmm. Njae. Maten var halvdan och servicen… ja, ungefär likadan. Fast vår servitris var gullig åtminstone, även om vi hörde en annan som verkade bli förolämpad när ett par andra gäster ville beställa något. Deras vitlöksbröd var dock GRYMT! Det måste jag medge.
Vi kände dock inte för att stanna kvar, utan skippade efterrätten och gick igenom stan till Kränku – för en stunds noggrann genomgång av sortimentet – och via hamnstråket tillbaka till hotellet, där vi slog till på saffranspannkaka och en kopp te (moi) på uteserveringen. Det var betydligt bättre! 🙂

Visby tur och retur pt 1

Längsta morgonen & förmiddagen (ej spenderad på jobbet men med anknytning till Gotland) ever.
Vi åkte ju med 04.50-båten i måndags morse som är framme vid åtta. Incheckningen på hotellet var inte förrän 15.00, vilket resulterade i att vi hade en del timmar att slå ihjäl innan vi kunde få lägga oss ner och ta igen lite förlorad sömn. Vi började med att ställa bilen på en parkering i centrum och kilade sedan iväg längs ringmuren. ”Turistade” lite och läste de där fakta-skyltarna som finns om de olika delarna av den. Sedan gick vi längs stranden, upp och ner längs gatorna i staden och… väntade på att något fik skulle öppna som kunde erbjuda lite näring och te. Vi hittade ett till slut. Åt saffranspannkaka. Förstås! GOTT värre.
  Med denna lilla morgonfika avklarad så sökte vi oss till ”shoppingstråken” och jag var såååå laddad för att bränna lite pengar på lite snygga kläder, men det var verkligen världens tristaste utbud. Jag kände mig nästan snuvad på konfekten när jag då vi lämnade centrum enbart hade med mig en (förvisso jättejättesöt) klänning och en bikiniöverdel i varsin kasse. Senare fyndade jag ju även ett par träningsskor också. Vilken tur, liksom.
Jag kände mig för övrigt som en luffare när jag gick runt i mina slitna shorts, tjocktröja och osminkade, APTRÖTTA fejs i affärerna. Speglar? Nej tack.
På kvällen, efter en välförtjänt tupplur och dusch, åt vi trerätters på Texas Longhorn. Gott, mysigt och bra service. På hemvägen (till hotellet) såg vi solen gå ner över Visbys regnblöta hamn. Fint.