Något som får hjärtat att brista.

Jag såg just videon till den här artikeln och grinade nästan ögonen ur mig. Jag äcklas så jävla mycket av tanken att någon uppger sig vara någon som man kan vända sig till med vanvårdade och skadade djur – men som i själva verket bara låter det vara. På sätt och vis är det värre på många sätt. (se själva så förstår ni vad jag menar.) Att låta djuret leva vidare med obehandlade sjukdomar och/eller skador kan knappast ses som någon akt av barmhärtighet eller kärlek till djur.
Jag blev just månadsgivare till WSPA Sverige. Varje månad skänks 50 kr via sms från mig. Det är ingen stor summa, inget som jag kommer direkt känna av – men ändå så kan den lilla summan göra så mycket. När jag får ett bättre jobb med mer lön ( 😉 ) ska jag uppgradera till en större summa.

Jag gillar inte riktigt att skriva om välgörenhet och dylikt – det känns präktigt och ofta väldigt påträngande och liksom krävande, kan jag känna. Dessutom kan det ta fram så korkade diskussioner när trångsynta människor tycker att man skänker pengar till ”fel” saker.
Därför vill jag bara få det sagt att alla hjärtan bankar lite extra för olika saker. För mig är det djur och därför har jag tidigare skänkt småsummor till PETA då och då och därför skänker jag nu pengar till WSPA.
Om du vill skänka pengar till Rädda barnen eller Cancerfonden så gör du det. Det är väl inget som är bättre eller sämre? Så länge du inte stödjer framställning av kärnvapen eller något dylikt så är den goda viljan att på något sätt bidra till en förändring det enda som spelar någon roll. Jag förstår inte varför det ska vara så svårt för vissa att förstå. Det är ju fantastiskt och jättebra att vi gör olika – då kanske vi lyckas påverka hela världen, en litenliten bit i taget.

Här kan ni titta på videon om vad WSPA lyckades åstadkomma under 2011 – eftter att ha sett den andra videon så blir man varm i hjärtat av denna! :)♥

Storyn bakom en låt.

Det är intressant hur ens intryck av en låt kan förändras när man förstår historien bakom, på gott och ont.
En låt som jag nyss förstått den riktiga innebörden av är Dixie Chicks´ Not ready to make nice.
Jag har ju vetat om att de fick mycket skit för något som sades i samband med 11:e september-attentaten, jag har till och med sett bitar av den där dokumentären som handlade om hur de blev… ja, mobbade av patrioter, kan man väl säga (för att förenkla det hela) – och ändå föll inte bitarna på plats för mig, trots att jag har lyssnat mycket på låten genom åren. Så läste jag om tiden efter attentaten i Madonna-biografin och plötsligt så föll bitarna på plats.

Den kvinnliga countrygruppen Dixie Chicks blev föremål för en hatkampanj när deras solosångerska Natalie Maines fördömde Bush genom att säga: ”Jag anser att presidenten struntar i de åsikter många amerikaner har, och att han dessutom har gjort att det bildats en klyfta mellan oss och resten av världen.”

Som följd av det drabbades bandet av dödshot och många radiostationer vägrade att spela deras musik. De miste också en stor del av sin countrypublik. Man kallade dem för ”Dixie Sluts”, ”Traitors” och ”Saddams angels” och sade åt dem att ”hålla käften och sjunga” (shut up and sing).

(. . .)  Månaderna gick och kampanjen mot Dixie Chicks visade inga tecken till att mattas. I maj (2003) sparkade en radiostation i Colorado två discjockeys som trotsat bannbullan och spelat Dixie Chicks. Det buades på Academy of Country Musics prisutdelningsceremoni i Las Vegas när gruppens nominering i kategorin årets underhållare tillkännagavs. Priset tilldelades Toby Keith, en av gruppens argaste kritiker. Sedan vägrade det amerikanska Röda Korset att ta emot en donation på en miljon dollar från bandet. Maines sade: ”Jag kanske är ensam i hela landet om att tycka så här, men jag förstår inte varför man måste vara patriot. Varför? Av vilken anledning? För att det här landet är vårt land? Varför?”

  Även om Dixie Chicks förlorade många fans på det här viset fick de samtidigt en ny publik. ”Jag har hellre en mindre publik med riktigt coola människor som fattar vad vi vill säga” sade bandmedlemmen Martie Maguire, ”än folk som har oss i sin bilstereo tillsammans med Reba McEntire och Toby Keith.

– ur ”Madonna” av Lucy O´Brien 

Jag känner mig nästan generad över att jag tänkt på den som en ”vanlig” låt om kärleksrelationer (typ), när den i själva verket handlar om att de inte är redo att glömma hur de behandlades och smutskastades under en väldigt lång tid – allt bara för att de vågade yttra en åsikt som i ett ”europeiskt” par öron inte låter särskilt farligt alls. De är lustiga amerikanarna på det sättet, med sin patriotism. Jag förstår Dixie Chicks. Låten är skriven (2006) bara tre år efter det hela startade, men jag skulle nog fanemej fortfarande ha svårt att ”make nice”.

… how in the world can the words that I say send somebody so over the edge that they write me a letter and say that I´d better shut up and sing or my life will be over?


I´m not ready to make nice, I´m not ready to back down: I´m still mad as hell and I don´t have time to go round and round and round
It´s too late to make it right, I probably wouldn´t if I could cause I´m mad as hell and I can´t bring myself to do what it is you think i should.

Forget sounds good.
Forgive… I´m not sure I could.
They say ”Time heals everything” but I´m still waiting.Förstår ni vad jag menar? Eller har ni varit mer insatta än en n00b som jag hela tiden? 😉

Saker jag gillar just nu:

Bokrean!♥ Jag fyndade fyra kokböcker på Konsum igår. De större för 39,90 st och de mindre för 29,90 st.
Rolig post! Idag trillade sista säsongen av The Hills in genom brevlådan. MYCKET bra, för jag har inte sett många avsnitt av den, bara typ det första… och sista!:)
Att dricka te ur mina jättemuggar från Liverpool.
Jag har mina perioder: Ibland gillar jag att dricka flera koppar ur lite mindre muggar (typ GreenGate-lattekopparna) och ibland vill jag ha ALLT te på en gång i en jättemugg. Just nu gäller det sista.
Att planera hur jag ska inreda vår balkong nu till våren/sommaren med hjälp av inspirerande magasin.
Smaksatta lattes. Ni vet. Min stora svaghet!:D
Och ju större desto bättre. Hörde jag VENTI?
Gotländsk Sommarblandning. Enligt mig det GODASTE teet från Kränku. Jag måste alltidalltidalltid ha det hemma. Precis som med mycket annat så går det i perioder, nu under vintern har jag druckit mest Kusmis ”Anastasia”, men just nu så blir det sommarblandningen varenda gång gång jag ska brygga en kopp.

Jag måste verkligen ta bort comic sans som andrahandsval i html-koden.

Får typ panik varje gång sidan inte laddas ordentligt och det istället för att bli de snygga typsnitten som det ska vara blir comic sans idiotiska krumelurer. Har bara inte haft lust att gå in och mecka med html sedan det började eftersom det kan bli så tokigt om det blir fel… Men det är fan inte okej, folk får inte tro att jag har det så frivilligt! Hahah. [typsnittsnobb]

Att pimpa ett elskåp – och på så vis en hall!

JAG ÄLSKAR DEN DÄR JÄKLA ROSSLINGAN! VILL KÖPA UPP ETT HELT LAGER OCH HÄNGA DEM ÖVERALLT! MM-HMMM.
Den tjusiga lådan har Bengt byggt åt oss!♥
Det slog mig dessutom att ni typ inte har fått se vår hall sedan vi köpte lägenheten och jag visade bilder från hemnet... Så här har ni en bild på hur den ser ut i dagsläget. Vi har i princip alltid dammsugaren framme eftersom katter = kattsand och kattsand på parkett- och furugolv = extra uppenbart. 

Jag har redan en sådan här ljuslykta som för tillfället står på fönsterbrädan i sovrummet. Idag när jag köpte rosslinga no2 så köpte jag en till, de är så söta. Heja Hemtex.

Nuuu ska jag brygga lite te och kolla på nya Glee som Tobbis har fixat. Imorgon är jag ledig! Wopidooo!

Vårpirr i magen

Det känns inte som slutet av februari, snarare slutet av mars. För någon vecka sedan var jag lyrisk över att jag inte behövde tända någon lampa när jag gick upp vid sju – idag flödade solljuset in som om det läckte över någonstans. Galet! Och så jävla… härligt.
Gud,vad jag har hatat det ordet. ”Härligt”. Det låter ju så översvallande på något sätt. Men nu har jag börjat komma på mig själv med att använda det. Ofta. Livet är härligt. Väldigt ofta och mycket just nu. Det är fint.
Och idag när jag kom hem från jobbet på eftermiddagen så såg jag dessa utanför porten.
Härligt.