Om monstrets besök i Breaking News (ja, jag kan inte låta bli):

Skräcködlan Hollywoodfrun Gunilla (som inte är vare sig gift eller bor i Hollywood, men whatever… ehum?) var ju med i Filip & Fredriks show igår och precis som när jag ser Hollywoodfruarna så ville jag typ kasta något i ansiktet på henne varenda gång hon öppnade truten. Även om en del saker hon berättar kanske är sant, som t ex ryktena om att hon haft en fling med prins Albert en gång i (medel)tiden, så utstrålar hon ju bara en sådan aura av BULLSHIT att inget känns trovärdigt när det kommer ut ur den där maniskt leende munnen. Ugh. Dessutom… Alla de där ”ryktena” som F:en frågade ut henne om – varför får jag en väldigt bestämd känsla av att det är hon själv som ”råkat” läcka dem och få dem att spridas?

Sedan är det roligt att hon anklagar Maria (infoga dyrkande änglakör som stämmer upp i ett ”Aaaaaaahhhhhhhhhh”) Montazami för att vara falsk och two-faced när hundratusentals tittare har sett att om NÅGON av fruarna är just det så är det ju Gunilla själv. Och med tanke på att hon var precis lika vidrig som New York-fru (återigen: ”fru”) så tror/hoppas jag inte att en enda kotte går på det hon försöker rädda ansiktet med, det vill säga genom att hävda att hon har märkt att tv-publiken och produktionen ”vill ha henne till en bitch – så då är hon en bitch”. Sorry, men en gång en världsfrånvänd tokmössa – alltid en världsfrånvänd tokmössa.

”JAG är en TRREE-vlig MÄN-niska – det är de AN-dra som är ONDA och FALSKA människor. Det VET jag. Jaaag, ja JAG är ju PERFEKT.” (paus) ”Höhöhöö.” (vulgärt skratt med mycket tänder redo att bita huvudet av fladdermöss)

You can go the distance, you can run the mile, you can walk straight through hell with a smile

Jag har ju läst Hungerspelen (trilogin) de senaste 1,5 veckorna. 
Uppslukad är nog det korrekta ordet för att beskriva den upplevelsen, i synnerhet den här veckan när jag har läst den andra och tredje boken. Eftersom jag sett filmen så visste jag ju hur den första boken skulle sluta, så det var lättare att slita sig från den men den här veckan har jag haft näsan i boken i princip all tid då jag inte pluggat. När jag blir sådär inne i något så tänker jag på det konstant, med andra ord så har mina nätter fyllts av Hungerspel hela den här veckan. När jag snoozade någon morgon i början av den så spelades den här låten på Vakna och nästlade sig in i min dröm. Tack vare det så är den för evigt förknippad med Katniss, Peeta, Haymitch och President Snow nu. Hahah.
Det ironiska är ju att den är riktigt passande till storyn! Tur på sätt och vis att det inte var typ Gangnam style som spelades, då hade det liksom inte haft samma mäktiga effekt… eheeum?

for once I get the feeling that I´m right where I belong


Det är en sådan där dag då jag är lite extra tacksam över att jag pluggar och att jag gör det hemifrån. För en ensamvarg som jag så är det på många sätt det optimala, men ibland kan till och med jag bli lite sällskapssjuk, det ska erkännas. Framförallt saknar jag många av mina kollegor. Mina ekorrGOS liksom. Nathalujz, Kickimoj, Soffipropp oooooch jaaa, resten! Måste fika med dem snart.
MEN för att komma till poängen: Dagar som den här, när regnet skapar någon slags grå halvdimma i luften och det drar lite sådär halvsurt runt husknutarna, då måste jag säga att minnena av att sitta inburrad i en varseljacka och muttra surt när en bil närmar sig för att sedan tvinga fram ett leende när jag drar upp luckan till incheckningskuren… de piggar upp mig på så sätt att jag ju slipper det den här hösten och vintern.
Jag tror inte att de som aldrig jobbat med kundbemötande kan förstå riktigt hur mycket kraft ett enda leende till en främmande människa kan kosta på vissa dagar. Eller så är det bara jag… Men jag lovar, det har funnits dagar då jag på allvar inte kunnat föreställa mig hur jag ska kunna forma munnen till något som ens liknar ett leende då jag loggat in mig i incheckningen. Men så går man in i service-robot-mode och lyckas på något sätt ta sig igenom avgången.

En annan sak jag inte saknar är att gå ut till bilincheckningen sådana här dagar! Hahah. Misär, missnöje och svordomar medan man stretar mot regnet och blåsten och försöker undvika vattenpölarna på bilplan.(;

Två snabba: Min nya borste som jag köpte igår. ÄLSKAR den. Oh yes. I do.
Och så lite bra post som trillade in genom brevlådan;) 
Förhandsbokade Taylor´s nya album samtidigt. Lääääängtar.

Monday-trinkets

Hej buddies!
Hoppas ni har fått en bra start på veckan? Jag är lite trött, men det har lossnat lite med programmeringen efter lite hjälp från min ”extralärare” Stefan (jag gjorde det mest puckade felet man kan komma på, hahah… låter det räcka med det) så jag ska snart börja bygga grunden till veckans inlämningsuppgift.
Jag var uppe på vinden en sväng förut och grävde fram lite smågrejer, bland annat den lilla porslinshunden i sin korg som jag hittade på Bohemia någon gång förra året och den klättrande katten som jag fick av mamma när jag var barn.☺
Blev glad av att se dem igen!
Jag har slängt ytterligare blommor som har gjort sitt på balkongen nu också, det är bara ett gäng trogna växter kvar nu. Men de är väldigt fina och välmående å andra sidan! Weeee.

Det är söndag och alla mina rubriker verkar handla om vilken dag det är numera.

Höstsolen tittade ju förbi i några timmar under dagen. Vi passade på att gå ut lite då, vi tänkte ge Expert-utförsäljningen en tredje och sista chans (fredags: fullknökat, evighetskö och senare på kvällen fick vi inte ens komma in, igår: kö utanför butiken, vi kände att ”naaaahh”) men – quelle surprise! – det var helt igenbommat idag. Vi kilade vidare till centrum, mötte upp mutti där och följde med henne hem en snabbis för att hämta hennes Magic Bullet som jag ska låna ett tag – min har strukit med:( Min var dock en kopia – mamma har THE REAL DEAL. Med muggar med handtag och tillhörande färgringar för att kunna skilja muggarna åt! Hahaha;) När det kommer till smoothies (eller smuttis, som man också kan säga, heheheee) så är den mixern THE SHIT. 
THESE BOOTS ARE MADE FOR WALKIN!
Muttis ”Ernst-kaka” med lavendel och viol. SÅ GOD! Hon hade med den som efterrätt igår☺

Banan & jordgubbs-smoothie! 
Balkongen i höstsolen:

Nu, mina vänner, säger jag god natt. Jag kan verkligen inte fatta hur fort den här helgen har gått… Nästa ska vi ha Lilly hos oss lördag-söndag! Det ska bli så myyyysigt.♥ Först är det dock en veckas javaplugg att ta tag i. Men att träffa min (min min miiin!) Sofia i fredags gav mig en boost faktiskt. Känner att jag är laddad igen! RECHARGED!:)

Puss puss puss puss

Regna – pausa – regna – pausa.

Hittade min blommiga 80-talströja
uppe i ett av överskåpen i garderoben.
Hade nästan glömt bort den! Min finaste! 😀

Inget bloggande igår – då måste jag tröstblogga lite idag som kompensation ju. ☺ Gårdagen flög iväg med först java-plugg på förmiddagen, sedan möta upp min fina fina fiiiina wimmie som är hemma på en snabbvisit från Småland och därefter besök här hemma på e.m av Jenny och de små smulorna (Jenny får vara kakan då). På kvällen hade jag och prinsen fredagsmys till Men in Black 3. Den var rolig! Lagom en fredagskväll. Sedan låg jag på soffan och somnade till Cougar Town-avsnitt, gick och lade mig och låg och läste Hungerspelen utan att kunna lägga ifrån mig boken fram till midnatt. Nu är jag på andra boken och det är ju så spännande hela tiden att jag DÖR. Typ. Är väldigt glad att mina systrar introducerade mig för hela grejen, även om jag tyckte filmen verkade svintöntig första gången jag såg trailern.  MEN jag har ändrat uppfattning! Ska nog tvinga Tobbe att se filmen med mig framöver… Trots att jag hade Julia som förklarade och lade ut texten lite om de detaljer som filmen missar när vi såg den så känns det som jag kommer uppskatta den mer nu när jag läst boken…?

Idag har vi bjudit hem mutti på middag, hon ska skämmas bort lite med svampstuvning och annat gott. 🙂
Hon och Tobbe får kycklingfiléer och jag quorn och jag har gjort en marinad som jag tror är grym:D
Hoppas det iaf. Ehum.