Hmmm.

Med det fina vädret kommer även skuldkänslorna om man inte tar sig ut och vistas i det. Men jag var ju faktiskt ute och gick en långrunda imorse!! LÅT MIG VA! (skriker jag till mig själv inne i mitt huvud)

Sedan har jag dåligt samvete över att jag bara lagat mat åt Tobbis en gång den här veckan. Trots att han intygar att det inte gör något OCH jag varnade honom för att han skulle få klura ut mat själv ganska mycket under veckan. Det skiter väl mitt huvud i, liksom. Jag har ändå dåligt samvete. Gaah.

Hej!

Åhhh, jag älskar torsdagar nuförtiden. Man vet att fredagen närmar sig, det är Dragons den (eller Shark tank eller Marys silver lining eller vad det hette – förra veckan var det säsongsstart för DD iaf. Överlag så visar  8:an bra program på torsdagskvällar, simply put) på tv på kvällen och man har fortfarande hyfsat god tid på sig att bli klar med sina måsten inför helgen. Alltså: TORSDAG = BRA DAG.

Sedan är det ju inte bara torsdag, det är ju faktiskt dfen sista dagen i februari också. Personligen hoppas jag att mars bär med sig ny inspiration och energi.
Jag är verkligen i en sådan där dipp just nu rent energimässigt. Jag är trött hela tiden. Mitt hår är platt, trist och ledset – bara en enda stor illustration av ”ett hår på utväxt i hopplös längd”. Min hy är trist och glåmig. Ja, hela JAG känns liksom lite trist och glåmig. Och dessutom har jag konstant ont i kroppen. Inget är liksom 100% bra någon enda liten stund just nu. Så mao: Mars, bär med dig lite pepp!

Sedan har jag prov om en vecka, båda ämnena jag läser nu är ju lite knepiga att veta vad man ska plugga på för ett prov liksom. Får väl gå igenom CSS-boken och läsa igenom det vi fått läsa i Digitalt skapande en gång till. Det blir nog bra.

Visst är det härligt när solen skiner och det töar? Ja. Ja, det är det verkligen.Så jävla GÖTT.
(När jag använder både ”härligt” och ”gött” så är vi illa ute. Men vårens smygande ankomst kräver sådana töntiga ord.)

A-kid

Måste bara börja med detta: Efter att ha spenderat halva dagen med att mecka med min instruktionsvideo som jag nämnde igår så fick jag belöningen i form av ett A senare på kvällen. Högsta betyg, alltså. Det kändes bara så himla fint och som en bekräftelse på att jag inte hade fattat allt helt fel. Foto och bildredigering – det har jag ett ganska bra grepp om. Videoredigering – not so much. Det var lite som att snubbla runt i ett mörkt rum.

Bloggen då alltså. Av någon anledning så har bloggers gränssnitt ändrats och på min stationära dator så såg bloggen helt fel ut i layouten.  Exempelvis så hamnar alla widgets som ska vara i sidokolumnen UNDER själva bloggdelen. Inte så snyggt och minst sagt rörigt. Det verkar gälla främst Simple-temat, men även andra blogger-bloggar med andra teman har varit fel. På min laptop ser dock allt ut som det ska. Det verkar alltså vara kompabiliteten med icke-widescreen som är problemet? Jag vet inte. Sjukt störigt var det iaf, så nu fick det bli som så att jag lade upp ett tema jag meckat med vid sidan om. Det är från början en template som jag laddat ner och en duktig tjej har gjort grunden till, men jag har korrigerat så mycket i efterhand att det enda som kvarstår av den ursprungliga koden är själva skelettet. Så det känns både lite läskigt och kul att använda den här ”på riktigt” nu och inte bara på min extrablogg som agerar försökskanin. Då blev det helt plötsligt väldigt mycket viktigare att allt fungerar som det ska också. Men det är bra träning!
Nu hoppas jag bara att allt ska fortsätta fungera som det ska. Och ni får pipa till om det är något ni tycker behöver justeras. Vissa saker vill jag fixa till lite bättre redan, men jag orkar verkligen inte det just nu, haha:)

Jag ser ljuset, Jonathan!

light, bedroom, bed, romantic, white, wooden floor

Visst får man hopp om en vår morgnar som den här? Min före-frukost-promenad som brukar vara på runt en halvtimma blev nästan dubbelt så lång idag – det är ju så jääävla härligt ute! Wiiiiiihhh!
Och ljuset i vår lägenhet blir helt galet sådana här dagar. Så vackert.

Nu ska jag ta tag i uppgiften som jag haft ångest för den senaste veckan – klippa och fixa med en instruktionsvideo. Geeez.

På tal om Django och Cristoph Waltz:

Fällde just några tårar till hans tacktal från inatt – jag hade missat att han var nominerad! Så fint att han citerade sin rollfigur när han tackade Tarantino♥
”You scaled the mountain because you are not afraid of it, you slayed the dragon because you are not afraid of it and you crossed through fire – because it´s worth it.”


Nu ska jag betala räkningar. Snäppet mindre exalterande.

BRA HELG.

Fredagskvällar eller lördagsmorgnar – jag kan inte bestämma mig för vilket jag älskar mest.
ÄNTLIGEN fick jag njuta av våld, hämnd, absurda mängder blod och underbara Cristoph Waltz (som dessutom var veckans guesthost på SNL igår kväll!) i Django Unchained. Vi skulle ju se den när den gick här hemma i Nynäs, men så blev jag sjuk. 🙁 Blev varm i hjärtat när Tarantinos egna fulsöta fejs fick vara med i mer än bara en blixtsnabb cameo – och bli sprängd till en grop i marken av dynamit. Åh. Underbara man.
Jag har varit på extremt Tarantino-humör när det kommer till film de senaste månaderna. Samvetslös död utan närmare eftertanke (i många fall). Guy Ritchies filmer fungerar också bra i det syftet. För att sammanfatta det enkelt: Jag vill bara se romantiska komedier eller detta. Och, needless to say: Django var underbar och precis vad jag önskat och förväntat mig.

Denna plus en ljuslykta och en hög Malm-byrå var vad som kom med hem från Ikea.
 

Gonatt!♥

A new hope.

porcelain-birds, window, houses, sunset, light
Tänk vad lite sol kan göra med inspirationen. Idag vaknade vi av att solen bländade oss genom sovrumsfönstret för första gången 2013. Det var förvisso nästan lika irriterande som härligt, men i slutändan är det en svårslagen känsla att vakna av solen i ögonen. Det kändes nästan som då den 22:a december när jag vaknade och hade fått sova ostört hela natten efter att ha varit sjuk och hostat i nästan två veckor. (Förstå hur skön den sömnen var när jag memorerat det så väl.) På fredag är det den första mars! Officiellt vår. Typ?
Då ska jag lyssna på ”Here comes the sun”, grina lite över att det är ettårsdagen för vår lilla vovves sista andetag och sedan ska jag se fram emot en inspirerande vår.
Bilden är ju tagen på balkongen. Jag hade god lust att ta kort på vårt nya eluttag som vi har därute nu också, sedan i fredags, men det kändes som om ert intresse för den bilden kanske inte direkt hade varit någon peak på skalan… Anyways så var Niclas från Jens´ firma här och gjorde lite eljobb åt oss, så nu har vi a) ett underbart praktiskt dubbeluttag på balkongen (jävlar vad jag ska mecka med ljusslingor i december!!), b) äntligen två fungerande jack i sovrummet (det ena var dött när vi flyttade in) och som grädde på moset c) en helt ny elcentral med moderna ”strömbrytar-säkringar” istället för proppar.
Jag trodde på allvar inte att man kunde vara såhär lyrisk över några eluttag. Livet som bostadsrättsägare slutar aldrig att leverera, liksom.
Nu måste jag slänga på mig ett par andra byxor än mjukisarna, för vi ska äta middag med la familia på Hamnis! LATERS!♥