Endorfiner, grekisk yoghurt och Ke$ha

Har tränat (för jag gav mig själv ledigt igår – som en present till mig själv, hehe – och sköt upp det till idag) och väntar på att jag ska sluta svettas så jävligt medan jag lyssnar på musik och så. Jag kan inte lyssna på Keshas ”Tik tok” utan att bli full i skratt eftersom jag bara hör Jenna´s ohhh-ohhh-oh-ohhh-imitation i huvudet då.


Behövde bara få det sagt.

Tisdagen den 28:e maj 2013

Jag försökte maila ett god morgon-inlägg vid åtta imorse, men det ville tydligen inte publiceras. Oh well, vi överlever väl allihop ändå.

Min dag so far har bestått av att vara i kontakt med både NKC och Jensen för att klura ut vart mina betyg skickas nu när kurserna är över. Det var inte, som jag och även NKC trott, till dem som de sänds, utan till Stockholm stads kommun. Argghhhhh. Och dessutom kan det dröja två veckor tills betygen är inlämnade dit. Jag vill ju liksom få iväg dem till VHS så fort som möjligt så att jag bara kan släppa det här sedan och snällt vänta in antagningsbeskeden.
Det där hade jag dock kommit fram till vid tio, därefter kilade jag ner till Konsum för att ÄNTLIGEN hämta ut min löparsko från Nike. Jag fick ju en i fel stl, som ni kanske minns? Det var ju trevligt åtminstone, att ha ett komplett par:) Den ensamma vänsterskon ser så lycklig ut nu bredvid sin syster. Hehe.
Sedan har jag och katterna hängt på balkongen, men för en halvtimma sedan så gav jag upp för det blev alldeles för varmt. (!) Hoppas verkligen att det här vädret hänger kvar lite nu, åtminstone imorgon också… när jag fyller år! Moahahaha.☺

Lizzie illustrerar hur vi alla tre kände oss på balkongen.

Morgongos med le Poof ( = Puffs namn på franska).

Måndagen den 27:e maj 2013

Jomen hej!
Jag övergav visst bloggen i några dagar, sorry! Men jag har knappt ens suttit vid datorn sedan jag bloggade senast heller – jag tog en välbehövd paus från allt vad datorer heter, typ. Eller… det beror väl på om man ser xbox:en som en dator. Hehe. (Det gör inte jag, jag ser det som min totala koppla-bort-världen-konsol.) Det var iaf, som sagt, något jag verkligen behövde efter slutspurten med skolan.
Datorfritt, xbox… och en tjej-vinkväll med Natha och Emelie!♥

Idag. Idag, mina vänner, har jag gjort mitt första arbetspass igen sedan juli förra året! Det var faktiskt roligt(!), haha. Främst är det mysigt att vara tillbaka med alla fina människor, jag insåg verkligen hur mycket jag saknat dem – och de mig! Så himla fint.
Har egentligen inte så mycket mer att säga om det just nu, jag är ganska skönt tom i huvudet just nu. Jag jobbade 9-15 och bytte om och tränade så fort jag kom hem, så nu sitter jag och har druckit en återhämtningssmoothie så att jag inte svimmar i duschen;)

Är så himla glad. Så skön känsla.
PUSS!

Två favorit-appar (Android) som INTE är för fotoredigering:

Hej och välkomna till den nördigaste sidan av min personlighet: Den som snöar in på saker och funktioner som du absolut inte behöver för att överleva.
Jag har tipsat om fotoappar tidigare – fast jag skulle kunna lista ett helt gäng nya eftersom det var ett bra tag sedan nu – så därför tänkte jag att den här gången tar vi två som inte har med bilredigering att göra.

Ett: Jag är en sucker för live wallpapers och jag har redan tipsat om mina favoriter när det kommer till utvecklare av dessa, men de är värda att promotas igen: DUALBOOT.
Älskar deras 3D-bakgrunder – min favorit över alla är förstås Christmas HD. Häromdagen köpte jag den senaste, Forest HD. Den är så fiiin. Den nya favoriten faktiskt, näst efter jultemat då. Hahah.

DualBoot forest HD screenshots
Två: Notebooks. Jag har länge stört mig på att det förinstallerade anteckningsprogrammet på min s3:a inte riktigt är vad jag önskar – och den här appen är allt det jag sökte. Snyggt (vilket inte var något krav men helt klart ett plus), lättnavigerat och smidigt. Dessutom kan man välja att lösenordskydda appen, vilket jag tycker är bra. Jag blir alltid lite störd av annonser, så jag köpte pro-versionen (för ca 13 pix). Har man inga probs med annonser så är gratisversionen i stort sett likadan såvitt jag förstått.

–> Schools out <--

just a stupid gif of MOI
Igår e.m lämnade jag in kompletteringen på uppgiften jag hade kvar att fixa och idag har jag fått besked om att betyget på uppgiften höjs till VN. Thankyouuuuu.

Nu är det bara att vänta in betygen. Kurserna slutar inte officiellt förrän på fredag, men jag har inget mer att göra nu – jag har sommarlov resten av veckan! 😀 Tobbe skällde lite på mig för att jag hade mitt vanliga alarm ställt imorse (”jag trodde du skulle ta sovmorgon idag!”), men det är ju jäkligt gött (hatar det ordet – ändå kan jag inte låta bli att använda det med jämna mellanrum) att få snooza med gott samvete!
Igårkväll när jag satt och dog lite i soffan så kände jag hur insikten om att jag är färdig (för den här terminen) började sjunka in. Jag har fortfarande inte riktigt hajat. Jag har inte riktigt insett själv hur inne i det här jag har varit liksom. I synnerhet de här sista två kurserna har verkligen tagit all min energi – inte så mycket för att de har varit svårare, för det har de inte, men mest för att jag var så rädd för att plötsligt misslyckas och tappa fart på slutspurten, så att säga.
Men nu är jag klar och det känns OVERKLIGT. Weeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Måndelimåndag

Helgen gick ALLDELES för fort. Tokigt.
Igår var vi hos Jenny & Jens ute på Lisö på dagen och fikade och busade med smågodisarna. MYSIGT.
På kvällen gick vi på bio och såg The great Gatsby. Det var kanske inte optimal timing för Tobbe med tanke på VM-finalen och egentligen skulle vi se den på tisdag (imorgon) då den visas i 2D istället för 3D (jag hatar 3D, överskattat SKIT är vad det är – i synnerhet med de sjukt obekväma glasögonen som erbjuds på vår biograf, hoppas de byter ut dem snart). MEN då ska jag på styrelsemöte med bostadrättsföreningen, så det sket sig. Dock så kom vi faktiskt hem i början av den andra perioden, så det var ingen fara. 😉

Filmen var i a f underbar. Galet SNYGG och med grymt soundtrack. Jag har inte läst boken, men måste göra det nu. Såvitt jag förstått så har de hållit filmen väldigt trogen till boken så jag tror inte att jag blir besviken. Dessutom är det ju en klassiker, så nu om något är väl en bra tidpunkt att greppa ett exemplar.

Idag sitter jag och ska göra en liten grej till skolan och jag vill bli klar idag, för då är jag ledig resten av veckan. 😀
Känns som ett sjukt osammanhängande inlägg det här, men hey! Ni fick åtminstone ett livstecken. Heheehee.

Tjohej

Lördagsfrukostbilden. Som ni saknat den.

Tre grejer bara:

Ett: Jag lyckades haffa den sista varmrökta lax-filén på Kvantum när vi var där för en stund sedan. SCORE.
Jag tror dock att killen i disken var ny, för han snålade lite på pappret och nu luktar mina händer rökt lax för resten av helgen. Eller mitt LIV. Nåväl, näväl.

Två: Varför går hälften av alla vi sett idag – och det är många, för lite dimma hindrar uppenbarligen inte Nynäshamnarna från att ta sig ut! – runt i Arktis-expedition-mundering medan den andra halvan går klädda i typ shorts (det vettiga alternativet)? Okej att solen inte gassar, men KOLLAR NI PÅ TERMOMETERN INNAN NI GÅR UT ELLER?? Vår visade på 18 grader när vi gick ut till bilen. Känner jag ett trängande behov av stickade sockar, vinterjacka och halsduk då? Svar NEJ. Människor alltså. Vilken lustig ras vi är.

Tre: Sverige andas och lever två saker idag: Hockey och/eller Eurovision. Hockeyn: Okej. Jag önskar bara att jag inte blev så generad å andras vägnar när de facebookar saker som ”Kom igen nu grabbar!” och ”sååå taggad för hockeyn! Kom igen Sverige!”.  Det är ett gissel. Men Eurovision i år… Låten är så banal att jag vill klösa mig i både ögon och öron när jag hör den. Fast det är förstås kul att det är i Sverige (Tack, Loreen!)… och att CASCADA tävlar för Tyskland. Men annars: näe. Vi kommer få kvala nästa år, det är mitt bet.