All she wants to do is M Y S

Yo!
Jag har inte blivit rödhårig btw – det är fotofiltret som luras. Meehehe. Jag har plockat undan liiiite jul nu: Småtomtar och ”den riktiga” adventsljusstaken och så. Det som liksom skriker av pre-jul-förväntan, helt enkelt. Dessutom tog jag ner den juligaste julgardinen (den i datarummet) och satte upp vita spetsisar istället – och blev som sagt väldigt nöjd med kombon.

Jaa, idag sken solen och det fick varenda liten kotte att le saligt och blinka mot ljuset, som om vi alla var små mullvadar som grävt oss vilse i en extra komplicerad tunnel under jorden men slutligen lyckats hitta ut. Det var härligt.

Och imorgon är det nyår och då ska hela Sverige äta oxfilé från Brasilien som de köpt till specialpris på närmaste storköp medan de ifrågasätter oss som inte äter kött, alltmedan vi alla egentligen vet att nyår enbart handlar om vad du har i glaset. Personligen ska jag äntligen testa Maria Montazamis vita vin! Innan dess ska jag bjuda mina favorittjejer på en fördrink, den enda drinken jag är riktigt grym på och älskar: Strawberry daiqiuris. Det blir fantastiskt, det är jag övertygad om.

(Bortsett från att jag känner mig som en degklump eftersom jag inte kunnat träna ordentligt på nästan en månad och jag ser ut som en urvattnad version av mig själv med BLEK som ledord i allt, allt, allt. Men det är inget som fantastiskt sällskap och iskallt vin inte kan råda bot på.)

Nu är jag tillbaka. ♥ (eller: ”Jag är hos dig igen”, som Winnerbäck sa det.)

Julen är inte riktigt över och i år känns det inte alls lika bråttom att få bort granen före nyår (som jag annars har känt de senaste åren), snarare tvärtom. Jag vill typ hålla kvar julmyset här hemma så länge det bara går. MEN nu kommer jag tillbaka hit på heltid igen, så att ni vet.
Är dock inte riktigt redo att släppa taget. Tror att det beror lite på att jag har varit sjuk hela julen och inte haft kraften och orken att göra allt det som jag vill runt jul, inte har kunnat lägga ner min själ i varenda liten godis eller kaka som bakats… utan snarare så har allt det varit kraftansträngningar som gjort att jag varit helt färdig efteråt. Så man kan lätt säga att den här evighetsförkylningen har gjort mig så himla ledsen – samtidigt som jag förstås haft en jättemysig jul trots den. Men för någon som julen betyder såpass mycket för som den gör för mig… Det är väldigt ledsamt att slösa semesterdagar på att sitta hemma och vara sjuk och tvinga sig själv till att åtminstone göra en produktiv sak per dag. ARGH. Blir arg och frustrerad bara jag tänker på det.

MEN, som sagt, trots det så har min jul varit underbar. Jag är så tacksam för våra fina familjer, vänner och mest av allt över att vi har varann. Jag är så fruktansvärt lycklig och tacksam över att jag lever med och är så kär i min bästa vän. Ytterligare ett år med honom i den här harmonin är egentligen det enda jag önskar mig, varje jul.
… AND PEACE ON EARTH!

God natt!♥

Åh, lyyyyckan!!

Idag fick jag stryka det som stod allra högst upp på min önskelista den här julen… Och ja, som har gjort det de senaste två åren, typ. 
Tack vare Mio’s strålande mellandagsrea så har vi ÄNTLIGEN slagit till på min drömsoffa!♥ 😀 Halva priset på soffan innebar att vi fick soffa + fotpall för samma pris som bara soffan skulle kostat annars. Givetvis så ingick inte just den klädseln (medium blå/vit-randig) som jag helst ville ha i erbjudandet, men den här grå kommer bli sååååå snygg hos oss. Jag kan köra på med full gas med färgglada kuddar och plädar istället om jag vill! 😀
bilder lånade från mio.se
Självklart så kommer fotpallen vara i samma klädsel som soffan, dåååråå. De hade bara den där färgen på hemsidan.
Gaaaahhh. Den andra veckan i februari kommer de (förhoppningsvis). Åhhh. Jag LÄNGTAAAAR!

Den perfekta chailatten i den perfekta koppen:

Ta-daaa! Koppen är en julklapp från mormor. SÖTASTE.
På bilden innehåller den en perfekt tillredd chailatte, om jag får säga det själv. 2 msk av Espresso House´s chaipulver, 2 dl hett vatten, 1,5 dl uppvärmd (i mjölkskummarmaskin) sojamjölk light och 0,5 dl skummad sådan. PERFEKTION.

Som jag nämner ovan så är jag tillbaka här ”på heltid” efter nyår – m a o när min favoritmånad är över för den här gången. (Deppig tjej.) Till dess hittar ni fler uppdateringar på min lilla ljuvliga vinteroas.

Sedärja! Dimman från imorse har lättat och vi kan se vattnet igen. Härliga tider.

Måndag, helloooo!

MITT LIVS FÖRSTA KNÄCK har kokats idag, mina damer och herrar! Två omgångar till och med, för den första verkar inte vilja bli så hård som jag vill ha den. Så jag kokade en till batch ikväll och den fick koka svinlänge så den kanske blir stenhårt istället… Oh well. Jag är stolt att jag försökte åtminstone.

Jag träffade Nathalujz på Coop, det var mysigt att se henne efter min (sjuk)isolering, haha.
Jag har även bakat EPISKA lussebullar idag. Herrejävlar vad bra de blev. De perfekta lussekatterna. Jag skulle kunna leva på enbart dem fram till julafton. Men det ska jag inte.

Nu ska jag gå och lägga mig! Gonatt finisar♥

Adventsmys

Om en vecka är det dan före dan före dopparedan. M a o: Bästa veckan på året kommer nuuu! ☺Ooooch som ni vet så är det en person ni känner som är väldigt lycklig då… MOI!

En liten heads up: Nu och fram till jul så kommer julbloggen vara stället att gå till om ni undrar vad jag har för mig. ☺ Några små inlägg lär dyka upp här, det betvivlar jag icke, men det är där the action is just nu, vilket jag tror att ni kan förstå. 🙂 PUSS!