Att fylla år

… är en bra och trevlig grej, det har jag alltid tyckt. En hel dag då du har full rätt att bara tänka på dig själv och låta andra göra detsamma. Tänka på dig, alltså. Min födelsedag igår var min 28:e och den var underbar på alla sätt och vis. Bland mycket annat fick jag en citruspress som jag länge velat ha men inte kommit mig för att skaffa och jävlar i min lilla låda vad jag tänker juice:a nu! Tidigare idag premiärkörde jag den och det var ljuuuvligt. Blodgrapefrukt, lime, citron och apelsin. Lycka i en syrlig vätska!

juicy, citrus, lime, grape, orange, yum

Hembakt bröd är den kärleksfullaste formen av lyx

Jag satte en deg igårkväll, den jäste på balkongen över natten och så fort jag klev upp imorse så bakade jag ut den och satte in i ugnen. Nu sitter jag och liksom riktigt gottar mig i förnöjsamhet. Hembakt bröd är nog det godaste som finns. Det slår allt, till och med ostbågar! 😀
Jag kan lägga upp det plättlätta receptet sen, det är värt att delas. 🙂 om ni har någon av Linas Matkassar så har ni det nog, förutsatt att det är samma ”övriga” innehåll i allas recepthäften!

bread, homemade, yum

bread, homemade, yum

När matte är borta dansar katten på balkongräcket.

 

Lizzie är mycket väl medveten om att hon inte ska vara på balkongräcket, det märks i synnerhet när hon hör våra steg i vardagsrummet och snabbt som en liten iller hoppar ner på en av stolarna och lägger sig där och ser oskyldig ut. Imorse tittade jag ut genom fönstret här i arbetsrummet… och ser detta:

Oh no she didn´t!Hahah! Hopplös är bara förnamnet.

 

Helgen då det blev sommar.

Fredag:

Jag skickade in mitt andra projektarbete precis innan Tobbis kom hem. Two down, two to go! 

PicsArt_1400945182382Lillys dansgrupp (m.fl) hade dansuppvisning på Kulturskolan och vi var där och kollade med mamma och Jenny, Jens och Jollisbollis. De är så duktiga! Sötnosar. 😀

Efteråt knallade jag och Tobbis till Willys, jag plockade på mig lite Tuc-kex (salt & peppar – goooodaste!), färskost, vit mögelost och Marabou apelsinkrokant och sedan gick vi hemåt och kort efteråt som kom Sofia med vin och hon och jag slog läger ute på balkongen. Vi satt ute till midnatt, då kröp vi upp i soffan och drack lite darjeeling-te innan vi sa god natt och hon kilade hem.
Bättre sätt att inleda en helg på har jag faktiskt väldigt svårt att föreställa mig.♥

 

 

Lördag:

Röjardag!

Föreningen hyr in en container varje år den här helgen och så kan man se till att bli av med grejer som bara står och tar plats i förråden eller andra förvaringsutrymmen. Jag har ett flertal lådor med porslin och så som ska lämnas till second hand inom kort, men vi hade en hel del bråte i källarförrådet som gick till containern och soprummet. Det var om inte annat nyttigt att gå igenom vad som faktiskt finns i alla lådorna uppe på vinden… Jag tror att både jag och Tobbis hade några walks down memory lane under dagen, haha.
memoriesEtt: Det här är kopparna med fat som hör till servisen som jag fått av mormor och som vi har i köksskåpen just nu. De här har jag barndomsminnen kopplade till, många koppar Yellow label har druckits ur de här, med en tekaka med ost till, positionerad i mormors kök. Kopparna får fortsätta vara på vinden, för jag har inte plats för dem någonstans just nu och de är för små för att jag ska använda dem till vardags (jag mindes dem som större! Måste ju bero på att senast jag höll i dem var mina händer mindre), men de kommer inte att lämnas bort.

Två: ÅH!! Som jag älskat de där röda skorna! Som ni ser så har de varit med på en hel del äventyr, många långa nätter och många glada dagar. Jag skulle ge mycket för att hitta den där modellen igen… Vilket är ironiskt, för jag minns att jag hittade dem i en fyndlåda på Stadium sommaren mellan 2:an och 3:an på gymnasiet och gav 200 spänn för dem! Jag trodde uppriktigt sagt att jag slängde dem när vi flyttade till Drömmis, men tydligen inte. Nu tog jag dock farväl av dem. Awwww. Hahah.

Tre: I en låda på vinden hittade jag ett gäng som jag aldrig kommer att göra mig av med, med dessa två i täten! Katten Uffe och min nallebjörn Pysen (efter pojken som blir kung Artur i Svärdet i stenen, ni vet?). Aww! Mitt hjärta blir varmt bara av att se de där filurerna, haha. Det dåliga samvetet när man stänger lådan igen… Ouf.

Fyra: …och här är gosedjurens ersättare!;) Ja, några av dem. Hahah.

Efter röjandet gjorde vi de vanliga lördagssysslorna, handlade och så och sedan hade vi filmmys på kvällen och somnade ganska tidigt. Skönt!

Söndag:

Mors dag!

Söndag 25/5Sol, sol och balkonghäng. Sedan blir det mors dag-firande hos mutti. Mysigt.♥

 

Doften av nyklippt gräs

Det är full rulle utanför huset. Det asfalteras om och det klipps gräs. Det sista doftar ju så gott att man bara vill uuuut och typ… ta djupa andetag. Ehum? Jag är så avundsjuk på alla som får vara utomhus just nu att jag håller på att förgås. Dessutom längtar jag efter att springa, men mina knän är fortfarande inte färdigvilade, tydligen. I måndags kväll när jag klev ut från vår möteslokal med brf-styrelsen så hade det slutat regna, solen hade brutit igenom molnen och det luften var sådär löjligt frisk liksom. Det var som gjort för att springa i. Så jag knatade bara uppför trapporna, bytte om och drog på mig springskorna och gav mig iväg. Och eftersom jag inte hade sprungit sedan förra onsdagen så var mina ben så himla pigga och glada och det gick hur bra som helst! Jag tänkte till och med att jag nog bara hade inbillat mig att jag känt av knäna tidigare under dagen. Så jag sprang nästan 4 kilometer fast jag bara hade tänkt att försiktigt jogga max 3. Och när jag stannade utanför huset, tillbaka igen, så gjorde det så ont, så ont. Jag fick hoppa på ett ben in i duschen. Hmmmmmm. Just den huggande smärtan rann som tur var undan ganska snabbt men jag går väldigt stelbent fortfarande. Suuuuck.

Nähäe, lite te på det här och så back to business igen eller?

tea is always a good idea, tea, tea time
bild via weheartit

On to the next one

Det största projektarbetet lämnades in igårkväll (håller tummarna för att eventuella kompletteringar inte ska behöva vara för omfattande, peppar peppar) så nu är det bara att hugga tag i nästa! Det ska helst, in the best of worlds, bli klart den här veckan.

Pust. Jag kommer behöva mycket (starkt) te och kaffe de kommande 1,5 veckorna.

… Tur att jag bara ska jobba i sommar och inte har någon semester att ta ut.
*vansinnesskratt*

På jobbet kan jag dock åtminstone sätta hjärnan i energisparläge. Och när jag är ledig i sommar så kommer jag vara LEDIG och inte behöva tänka på deadlines och dylikt.

Watermelon rosemary lemonade♥

pink lemonade, watermelon, lemons, stevia, rosemary, flowers, tone it up

Vi hade vattenmelon över från i helgen och jag kan erkänna att jag kan vara lite väl kinkig när det kommer till frukt. Den ska vara superfärsk, annars kan jag liksom inte låta bli att rynka lite på näsan när jag äter den. Sorry I´m  not sorry! Jag kan bara inte med det där mosiga som blir efter ett tag, även om smaken är som vanligt. Ugh, ryser lite bara av att tänka på det.

Jag hade dock en baktanke med vattenmelonen redan från början, d v s att göra lemonad. Hur kan man inte bli sugen när ett TIU-mail med länk till det här inlägget trillar ner i inboxen på fredagen? Ni hittar receptet där! Jag tror att jag använde lite mer vattenmelon än det står i receptet, jag måttade inte utan skar bara upp det som var kvar och mixade. Jag använde inte heller färsk rosmarin för det hade vi inte hemma, utan det fick duga med torkad. Jag använde agave och stevia. Sommar på flaska: Ta-daaah!