Ett efterlängtat bud ringde på dörren.

… med mina Ray Ban Clubmasters som jag väntat på i en månad nu! Förseningar på förseningar har följt både dessa och ett annat par som förväntas komma senare i veckan, men nu är alltså åtminstone dessa hemma i mina händer (eller mitt plyte, kanske snarare?). Yaaay!!♥ ray ban, clubmaster, clubmasters, havana, mirror blue

 
Bågarna är i ”färgen” Havana (en lite mer diskret sköldpaddsfärgning, kan man säga) och glasen i Grey Mirror Blue. Solglasögonen är i stl 51 (de största tillgängliga på den här modellen).

Vart tog jag vägen i helgen?

Jag gick upp klockan 06.00 igår för att kidnappa min storasyster bara. Det var fullt ös medvetslös hela dagen och även om jag kom tillbaka till hotellet strax efter midnatt (”bara”) så är jag helt galet trött idag. Så: Mer bilder och historier kommer. Bara inte ikväll. Tro mig bara när jag säger att vi hade en fantastisk dag!
möhippa, majjanshippa

När saker börjar falla på plats.

Igår fick jag veta att jag blivit antagen till en utbildning jag sökt på Nackademin. Jag hade verkligen inte räknat med det, mest eftersom allt som haft med min ansökan dit att göra har gått emot mig, haha. Jag anmälde mig (efter pushning av Tobbis) sista ansökningsdagen, glömde bort att skicka in mina betyg i nästan en vecka, hade inte möjlighet att ta mig till kunskapsprovet som bättrar på ens chanser att komma in och i sista stund fick jag veta att jag inte var behörig eftersom jag missat att de skulle ha ett arbetsintyg. Jag hade möjlighet att komplettera med det, vilket jag gjorde, men de skulle bara gå igenom min ansökan igen om det fanns tid(!). Eftersom jag inte räknat på allvar med att bli antagen så gjorde inte allt detta att jag fick ett psykbryt av stress, utan jag bara nickade och gav dem vad de bad om.

Så, när antagningsbeskedet kom igår var jag inte ens medveten om att det skulle göra det. Och jag fattade inte riktigt när ordet Antagen stod i den där lilla rutan. Liksom… Va? Bara sådär?
Hahah. Så himla fint.
Nu inväntar jag de andra beskeden. Men nu kan jag andas ut. Jag kommer att få plugga i höst. Sommaren känns ljusare och varmare redan.

Sommardrink (för vardagskvällar)

Sötsuget slog till igår, så jag blev lite kreativ med juicepressen och mixern. Resultatet blev någon slags variant på en virgin daiquiri – och väldigt gott! 😀
Jag brassade på ganska bra med agaven, som ni ser (1 msk) eftersom jag var sugen på något sött, men eftersom jag hade saft från en hel lime i så blev det faktiskt ganska… Perfekt, I gotta say!
Man kan förstås ersätta agaven med stevia, honung eller socker (om man vill vara busig).
Skål!

Om du har ett ovanligt namn är det inte riktigt berättigat att skälla ut någon som aldrig träffat dig förut för att denna någon inte uttalar det rätt.

Högsäsong på jobbet innebär som ni kanske förstår att jag ”träffar” (ytterst löst definierat) många, många människor på en dag. Under midsommarhelgen har jag troligtvis pratat med närmare 600 människor (om inte mer – min hjärna tänker inte ens försöka göra någon uträkning på detta) utöver min familj, kollegor och vänner. Jag har kontrollerat om namnet/namnen som står i bokningssystemet i datorn stämmer överens med personen – eller oftast: personerna – som står framför mig  på väldigt, väldigt många bokningar per avgång – och jag har gjort det med ett leende och åtminstone ett försök till att göra den ytterst korta upplevelsen lite personlig och välkomnande.

Så, om du har ett ovanligt namn som jag varken sett eller hört förut och jag gör ett tveksamt, trevande försök att på en halv sekund uttala det rätt, men gör fel… så känns det faktiskt ganska omotiverat att praktiskt taget skälla ut mig.

”- Det är bara X och X efter varann, det är inte så himla svårt!”

Till mitt försvar måste jag faktiskt lite sådär fånigt stolt påpeka att jag brukar vara grym på att ace:a knepiga namn. Jag sätter lite av en ära i det, faktiskt. Är jag osäker på om jag sagt det rätt så brukar jag fråga och ofta får jag faktiskt höra ett förvånat ja till svar – eller en förklaring på hur det faktiskt uttalas, vilket jag tycker är intressant och nyttigt för framtida bruk.
Dessutom… så var det inte riktigt så enkelt som den här resenären tyckte. Hennes två ihopsatta namn stavas vanligtvis inte så som hon menade var så uppenbart. MEN oavsett så förstår jag att hon säkert ruttnar på att jämt och ständigt behöva rätta folk när de säger hennes namn fel. Dock så är det inte befogat att snäsa av någon på det sättet på grund av det, jag tycker faktiskt inte det. Jag blev liksom lite snopen. Tittade på henne och följande konversation ägde rum:

”-Ja, okej. Ursäkta.”

(aningens mildare än innan) ”-Nej, det är ingen fara.”

”- Här är din biljett. Trevlig resa!”

”-Detsamma!”

Här var jag på riktigt tvungen att bita mig i tungan för att inte imitera hennes tonfall och replikera:
”- Jag ska faktiskt inte åka någonstans. Så nej, inte detsamma. Det är inte så himla svårt!”

Istället tog jag till en klassiker i kundservice-sammanhang: