Just a lil’ check in’

Yo.
Det här blir ett till textblajinlägg. Fyi.

Idag var något av ett bakslag. Jag var så lycklig över att min aptit var på väg tillbaka igår att jag inte kunde stå emot att gluffa i mig lite glass (lite, men för mycket) och lantchips som var kvar sedan helgen på kvällen. Man har liksom ganska lätt för att rättfärdiga sådant när man knappt ätit något alls på tre dagar.
”Grädde är väl bra för kroppen nu! I princip rent feeeett! Då blir kroppen glad!”
”Chips är SALT! Salt är JÄTTEBRA idag, för att återställa balansen i kroppen!!”
Mmmhmm. Jag började må lite illa innan jag gick och lade mig, vilket gav mig så stor ångest att bara den psykiska biten gjorde att jag mådde ännu sämre. Jag önskar verkligen att aldrig någonsin få återuppleva måndagen, liksom. Jag drömde mardrömmar om att jag blev jättesjuk igen, men vaknade imorse med ett mer lågmält och liksom molande illamående som höll i sig fram till typ två, när Tobbis kom tillbaka efter att ha varit ute en sväng och hade med sig Samarin till mig. Det där brusandet… det är så trösterikt. Man vet att snart kommer det kännas bättre, liksom.
Och det gjorde det. Typ omedelbart, vilket styrker min teori om att just illamåendet satt mer i huvudet än faktiskt i kroppen den här gången. Men magen är knappast glad på mig efter gårdagskvällen. Aptiten är som bortblåst igen. 🙁 Jag vill bara ha mat/dryck som vore en jättedålig idé att äta eller som jag läser mig till är bäst att undvika när man just varit matförgiftad, typ… juice. Eller kryddstarka grejer, typ grön curry med kokosmjölk från thai:en.

Men! Vi tror vi vet vad som är boven i dramat: Tonfisk på burk. BEWARE!!!! Den hade troligen stått i skafferiet de senaste veckorna och blivit för varm = bakteeeriebildning! Såg på en lista när jag googlade runt att tonfisk var nr 3 på topp 10 av livsmedel som folk får ”sommarmage” (aka ”hulka tills du tror att inälvorna ska komma ut-mage”) av. Jomen tack du.

Förhoppningsvis är aptiten tillbaka imorgon, åtminstone delvis. Just nu är jag ju liksom HUNGRIG, men tanken på att äta… Föga tilltalande, alltså.

Annat: Jag tackade just nej till utbildningen och kurserna jag antogs till på antagning.se. Det var sista svarsdagen idag. Hejdå, Mittuniversitet. Tro inte att jag inte hade älskat er, för det hade jag. Ni var ju mitt förstahandsval, goddammit! Tack för att ni ville ha mig. HUR VÄLJER MAN MELLAN TVÅ FANTASTISKA UTBILDNINGAR? Det går ju liksom inte. Jag försöker trösta mig med att jag inte kan ha valt fel, åtminstone. För jag menar: Båda är så rätt.
Ändå… Så svider det i mig. Det var en så fucking magisk känsla att få båda antagningsbeskeden, först det oväntade från Nackademin och sedan det som jag väntat i ett år på från universitet/högskole-antagningen. Liksom… Spola tillbaka ett år och jag minns så exakt känslan av att befinna mig i en helt och totalt motsatt situation. Mörkt. Fyfan vad mörkt. Jag skojar inte.
Så det känns liksom fel att klicka i NEJ-rutan nu när min dröm besannades. Men jag har ju klickat i JA-rutan på ett annat ställe, som jag vet (ja, jag vet faktiskt det) kommer bli fantastiskt. But still… Ni hajar.

Jag ska gå och trösta mig med… rostat jävla bröd. Ska steka ett ägg och ha babyspenat på också. DET måste väl ändå vara en godkänd grönsak? Det kan knappast vara strängt mot magen och är ju superdupermegaproppat med vitaminer och mineraler. Mmm. Så gör vi. Jag kanske till och med blir sugen på det av doften!

M.I.A pga magsjuka

Jomen hej kompisar!

Jag försökte maila ett inlägg till bloggen igår, men eftersom det lyser med sin frånvaro så antar jag att det slukades av ett svart hål i internetrymden någonstans mellan min skickat-mapp på mailen och publiceringen här. Oh well. Det var knappast några Pullitzer-vinnande rader som gick om intet.

Som rubriken antyder så har jag befunnit mig i magsjukehelvetet de senaste dagarna. Eller, egentligen så härjade bacillerna fritt enbart under typ 15 timmar i måndags, men igår var jag helt däckad av vätskebristen och jag känner mig fortfarande inte särskilt kaxig. Jag har i a f ätit två rostmackor idag och det gjorde mig nästan kallsvettig av ansträngning, men det var trevligt med något att tugga på såhär drygt 50 timmar sedan senaste gången. Ett litet steg för mänskligheten etc etc etc.

Från att inte varit magsjuk på över tio år till att drabbas två ggr under loppet av en månad… Alla mina good karma points måste ha förverkats när jag kom in på alla utbildningar. (den här omgången var tretusen ggr värre än den förra dock)

Nu regnar det friskt här utanför och jag kan inte känna annat än en viss lättnad över det. Att ligga och vara helt yrslig av uttorkning medan kvalmig luft står helt stilla runt dig gör knappastsaken bättre liksom. Ugh. NÅVÄL! Nu har vi ältat det klart för stunden. Jag hoppas att ni alla mår bra och är försiktiga med vad ni äter i värmen. Vi fattar verkligen inte vad som gjorde MIG så dålig men inte Tobbe. Vi åt samma sak på söndagen liksom.  Tobbis teori är att Puff lade en jättestor prutt i mitt ansikte på natten, men jag är tveksam till den alltså…

Btw: JAG HATAR iOS! Försökte skriva det här inlägget på min ipad men jag gav upp till slut. Skriver klart på min telefon (Samsung Galaxy s5) Alltså… Att placera markören mitt i en text om man vill rätta till en stavning eller typ lägga till ett missat mellanslag… SOM EN FUCKING POLAREXPEDITION.  Så ooolooogiskt och PUUUUCKAT! Den stannar ju inte där jag sätter den! Låt Google styra världen. Peace out.

Det där ganska efterlängtade regnet.

Doften av sommarregn, alltså. Magiskt.

Idag kokade jag ägg till mina frukostmackor eftersom jag inte stod ut med tanken på sega rostmackor med ost som förvandlats till något sorgligt mellanting av vanlig hårdost och smält pizzaost innan jag ens hunnit ta första tuggan. (Jag tillhör för övrigt kategorin som rostar brödet och sedan låter det svalna så att mackan ska vara krispig, inte blöt av smält smör. Blä.) Nej. INTE EN DAG TILL. Så. Kände jag, alltså.
Och nu kom regnet. Ganska välkommet idag, faktiskt.

Klibbigt

Det är varmt i vårt sovrum. Jag skulle vilja ta en dusch innan jag somnar, men jag är för trött.

Har haft Camilla, Matilda och Matilda här ikväll. Mysigt.
Tobbis är borta för natten, de har svensexa för Jens idag 🙂 🙂 Med andra ord så är det bara jag och Puff i sängen nu. Det känns som mina fötter kokar! Varför finns det inte kylande sockar?

Tjejresan till Visby

Förra året startade ju jag, Sofia och Lilly en liten tradition som vi planerar att föra vidare: En dagsresa till Visby. Förra året tog vi lite sovmorgon och åkte med 10.45-båten (jag har för mig att den gick typ den tiden då) dit och 19.10 hem, men för att komma hem en lite bekvämare tid på kvällen så tog vi 07.00-avgången i onsdags morse och 14.45 hem igen. På drygt 4 timmar så hinner man göra det vi kom dit för att göra: Äta god lunch (på Creperiet), shoppa lite på Kränku, bara strosa runt lite i Visby för att sedan avsluta med glass på Glasskompaniet innan man kilar till båten.

Tjejfest i Visby!
Tjejfest i Visby!

Vi hade en FANTASTISK dag helt enkelt, som dessutom inleddes mycket starkt eftersom Lilly var helt lyrisk över att vi hade bokat en av konferenshytterna, eller ”det bästa rummet” som hon uttryckte det. Hahah. Underbart. Tyvärr var det ju Gotlandia II på vägen hem och hon har bara vilstolar, vilket Lilly tyckte var lite tråkigt. MEN som tur var så visades ”Sällskapsresan” och den tyckte hon var kul, så jag tror inte hon tänkte så mycket på hyttens icke varande ändå, till slut.

Såhär nöjda var vi med vår hytt!
Såhär nöjda var vi med vår hytt!
creperiet i visby
Vi åt lunch på Visby creperie & logi. Jag åt en UNDERBAR galette (”Väster”) med västerbottenost, soltorkade tomater, ruccola, creme fraiche och rödlök: Typ ALLT jag älskar att ääääta! 😀 Sofia tog en galette med kyckling, jag minns inte riktigt vad mer… Hon var i a f lika nöjd (och mätt) som jag. Lilly tog en barn-crepes med sylt och grädde som hon glufsade i sig på nolltid. Vi skålade i jättegod fransk cider (jag och Sofia) och sockerdricka (Lillyn)!

Vi satt ute på balkongen på creperiet och hade den här utsikten.♥
Vi satt ute på balkongen på creperiet och hade den här utsikten.♥
Lilla fröken fräken på creperiets balkong.
Lilla fröken fräken på creperiets balkong.

Sofia och jag på båten hem. (Man måste ha med en blank selfie, liksom.)
Sofia och jag på båten hem. (Man måste ha med en blank selfie, liksom.)
Såhär ledsna var vi över att lämna Visby för den här gången.
Såhär ledsna var vi över att lämna Visby för den här gången.

Tradera-fyndet!

Yay!! Idag anlände paketet jag längtat efter hela veckan!

Paketöppning. . .
Paketöppning. . .

TA-DAAAH!

Filippa K Briefcase
Filippa K Briefcase i svart

Jag har varit så avundsjuk på Sofia (som har den i svart) och Astrid (som har den i cognac) i ganska exakt två år nu. Så, nu när jag ska börja pendla och kommer behöva ha laptopen med mig till skolan så insåg jag att jag måste ha en vettig datorväska och jag vill dessutom ha en som är snygg och som funkar att ha som ”vanlig” väska också – det vill säga DENNA portfölj! Så fantastisk snygg i all sin enkelhet att jag blir helt varm i kroppen av glädje när jag tittar på den nu.
Det var dock lättare sagt än gjort att hitta den på nätet, men så vann jag ju auktionen på tradera och fick den för en dryg tusing mindre än vad jag skulle fått ge i butik. Plus 200 spänn under mitt maxbud (med 70 kr frakt inkluderad). Hurra! Och nu är jag jätteglad att det var en i svart… Fast jag hade garanterat varit lika glad om det var en i cognac, haha.
#kärlekentillmateriellating