Imorgon är det oktober.

1) Den där backen... Det var inte igår man gick där, inte. Tänk att man knatade den varje dag till och från skolan fram till 5:e klass. Duktiga vi var. 2) Min lilla hamnstad. Fan vad jag gillar dig. 3) Lina & Livia! 4) Lavelndel och humlor i höstsolen utanför vår port. 5) Yours truly. Ta-daaaahhhhh.
1) Den där backen… Det var inte igår man gick där, inte. Tänk att man knatade den varje dag till och från skolan fram till 5:e klass. Duktiga vi var.
2) Min lilla hamnstad. Fan vad jag gillar dig.
3) Lina & Livia!
4) Lavendel och humlor i höstsolen utanför vår port.
5) Yours truly. Ta-daaaahhhhh. Alltså… Tröjan är ny. En svinvarm sak från H&M.

Idag har jag:

hängt lite uppe på Sandhamn, med Lina och lilla Livia. 🙂 Jag upplevde en nostalgitripp av ganska överväldigande grad av att åka 854:an hela vägen upp till Sjögången. Oh my gosh. Det fick mig att tänka på stalltiden, främst. Jag står fast vid min plan att jag någon gång i framtiden ska ha en avdankad travare att lunka runt på i skogen. Finns inget mysigare än att gunga fram på en hästrygg bland träden. (Möjligtvis kvällen före julafton/julaftons morgon då.) Något av det jag minns bäst är doften i sadelkammaren. (Jag och mina doftminnen, ni vet.) Nysmort läder, knarrandet när man lyfte ner sadeln från dess plats, klirrandet från tränset när man hängde det över sadeln och kånkade ut med det i stallgången.
Det är synd att ridsporten är så kostsam att många liksom utesluts pga det, för det är verkligen typ VÄRLDENS bästa hobby som lär en att ta ansvar och ger så himla mycket tillbaka i form av kärleken till och från djuren.
Promenerat ner på stan från Sandhamn. Återigen: Nostalgi.
Gjort en ny räd mot apoteket och – efter tips från Jessika som kommenterade på gårdagens inlägg – köpt hem ytterligare en uppsättning salvor och krämer. Hahah.
Handlat underkläder och ett skärp på Lindex.
Fått ångest över inköp på Lindex. Studentbudget, Jessica. STUDENTBUDGET! (Skärpet var dock ett nödvändigt ont.)
Lyssnat på julmusik. OH YES, YOU HEARD ME.

Work your magic, you bastard.

bild via google

Det känns som om det enda jag gör these days är att försöka hitta produkter som ska lindra eller trolla bort torra partier. Först och främst så har vi mitt jävla handeksem, som jag haft i hela mitt liv men som förut i princip bara gjorde sig påmint om vintrarna. Fram till förra våren, that is. Jag tror att det var stress som ”tvingade fram” det då och det har stannat kvar sedan dess. Jag har en nästan löjeväckande uppsättning handkrämer på mitt nattduksbord numera (se nedan).
handcreme
Norwegian fast absorbing, Norwegian hand cream concentrated, The Body Shops Hemp hand protector, Burt’s Bees Hand Salve, Hydrokortisonsalva.

Min procedur går i princip ut på att jag smörjer först in själva eksemområdet med hydrokortisonsalva (som jag verkligen behöver köpa ny, som ni ser) och sedan gör jag typ någon slags häxblandning av alla de andra (oftast så skippar jag Burts Bee-salvan dock, åtminstone för tillfället). Ooooch sedan är man Farbror Barbro i typ en kvart.

ANYWAYS. Mitt nya problem är att jag drabbats av världens torraste läppar, typ. Wäääähhh. Sådär så att de blir helt fnasiga och spricker. Jag tror att det är luften på pendeln som gör det. Det har iaf uppstått sedan skolan började och luften i byggnaden där är betydligt bättre än på jobbet, så det känns som ett ganska realistiskt alternativ.
Idag sprack det såpass att det började blöda och det gör så oooont jue!!! I ren desperation sökte jag efter något som verkligen kan rädda mig och resultatet av den jakten blev Elisabeth Ardens Eight hour cream (på bilden ovan) för läppar. Nu inväntar jag bara leveransen och håller tummarna för att den ska vara värd de där (för ett läppbalsam) dyra slantarna.

But I keep cruisin’

moi+Lilly+lampa
I-bilen-selfie-från-idag, Lilly utklädd till mormor (…) och min lampa. Lampan som jag hyser lite för mycket kärlek till, kan jag känna. Lite sådär ”DEN HÄR LAMPAN KOMMER ATT FÖRÄNDRA MITT LIV”-känsla, ni vet? Mmm.

Yo!
OKej, så helgen då. Den har varit underbart lugn, skulle jag vilja säga. Ja, bortsett från trippen till Ikea i Barbarky (det fick bli det eftersom mitt skrivbord inte fanns på lager i Kungens kurva) igår då. JAG hade inga problem med den egentligen, åtminstone inte ursprungligen även om det var längesen jag såg ett Ikea-besök som något festligt. Men igår var första gången som jag verkligen kände för att typ döda Tobbe där och då i varuhuset. Hans utgångspunkt är liksom att han tycker att det är sååååå vidrigt att vara där att han söker problem som inte ens existerar. Det är liksom som om han tror att det hjälper att göra så att vi båda är miserabla. Fo fak seik.
Jag brukar ha en ängels tålamod vid de här tillfällena, men igår var jag för trött för att låta det passera. Bara under tiden vi satt och åt lunch – vilket vi gjorde först, för att inte äntra djungeln på tom mage, så att säga – så hann han hitta femtioelva problem.
”-Jag har inte sett någon med en sådan där vagn vi behöver…”
”-Vilka menar du? En sådan där *pekar ut genom fönstret* kundvagn eller en sådan där *pekar igen* typ lastvagn?”
(paus)
”-Det verkar inte finnas något ställe att lämna vagnarna på på parkeringen.”
”-Jag ser en redan nu. Därnere. *pekar återigen* Är det något annat icke existerande problem jag kan lösa åt dig på en gång?”

Ikea Barbarby
Ikea – Förhållandens Hungergames-arena

NGGAAAAHHHHHHHH.
Kanske borde skriva en bok med titeln ”… och 7-årskrisen slog till på Ikea”, undertitel: ”När du överväger att bli dömd för mord enbart för att handla billiga möbler”? He. He. He.

Nåväl. Väl hemma igen så kände jag att kärleken fortfarande finns där, bara inte på Ikea. Lesson learned! Det är troligtvis ömsesidigt. Sedan gick ju Tobbis på fest och jag spenderade kvällen med podcasts och monteringen av skrivbordet. Nedan ser ni resultatet i dagsljus – med en sovande Puff som bonus.
malm

It's the little things
En ny höstbricka till soffbordet! Samt… tygblommor för de gånger jag är för snål/inte har hjärta att tvinga Tobbis att köpa riktiga blommor. Det är lite kefft med tygblommor sådär i en vas, det är jag den första att medge. Men wtf, jag är student! Och det ser trevligt ut.

Yassssss

Malm + Ranarp

Jag ska visa er bättre bilder, i dagsljus. Men just nu är detta vad jag har att erbjuda. Att montera skrivbordet (själv) tog drygt tre timmar – men då blev det ordentligt och metodiskt gjort också. Jag slog på stort och köpte lampan som jag suktat efter sedan förra hösten också, tänkte att jag går ALL IN på att fixa min jobbhörna liksom. Jag är SÅ NÖJD. Med mig själv, för att ha gjort det här medan Tobbis är på 30-årsfest (som jag valde att stanna hemma ifrån eftersom jag a) äntligen är på väg att bli frisk nu och inte vågar riskera det IGEN b) hade lovat mig själv att ha några vita veckor fram till nästa vinis som troligen blir om två), över slutresultatet och… mig själv. Det förtjänar att sägas två gånger.

Btw så har jag SLUTLIGEN köpt en ny mus. Jag har dock inte fått den än. Förväntningarna är dock skyhöga. Ska den kunna mäta sig med min gamla trogna pärla? Kommer jag att ångra att jag inte köpte en Razor Deathadder trots allt, och köpa en sådan med till slut?

Är helt mör nu. Måste ta en snabbdusch, sedan ska jag nog ta en liten kopp te och ett par rostmackor. LIVIN’ ON THE EDGE.

The last unicorn

NÄSTAN HELG! Mjau

I samband med projektet vi har hållit på med de senaste två veckorna (och som jag och min projektpartner T lämnade in i eftermiddags!!!! HALLELUJAH!) så har jag snubblat över min barndoms ABSOLUTA favoritfilm: ”The last unicorn”. Jag var så liten när jag älskade den som mest att jag bokstavligt talat bara minns bilder ur den, egentligen ingen handling. Måste köpa den framöver, känner jag… Jag minns även att mamma hade råkat spela in typ ett halvt avsnitt ”Glamour” (aka ”The bold and the beautiful”) mitt i filmen vid ett tillfälle, så att jag fick uthärda typ tio minuters tålmodig väntan på att filmen skulle ta vid igen varje gång, eftersom jag var för liten för att ha fattat hur man spolade på vhs:en.
Och igår hittade jag LÅTEN på Spotify!!!!!! Alltså DEN HÄR LÅTEN var det vackraste jag hade hört när jag var typ 4-5 bast. Helt sjuuuukt att höra den igen. Minns så himla väl just den där melodislingan ”… it´s the laaaast UNICOOOOORN”! Hahahaha. Åh. Så fint. Tyvärr finns den bara att få tag på på engelska, så jag får vänta några år innan jag kan se den med Lillyn & Jollis, men jag är faktiskt osäker på om den var dubbad när jag såg den. Det känns som att den var på engelska då med, för om den hade varit på svenska kanske jag skulle minnas mer av själva handlingen?
Oh well. Nostalgin på den, alltså. ♥

Så sjuuuukt nöjd att vi blev klara med projektet på eftermiddagen idag. Jag hade räknat med ännu en PS-kväll, men ICKE! Nu blir det Simpsons istället. Tjingeling!

It ain´t over, baby blue

Oh hi silly!

Oh hellooo!
Idag är jag trött som en liten blöt vante. Ska gå och lägga mig inom en mycket snar framtid. Igår var jag en snabbis hos farbror doktorn och fick ny hostmedicin utskriven samt ett receptfritt tjofräs som ska hjälpa mig bli frisk. Liiite bättre var det natten till idag, men nu hoppas jag på att Cocillana:n och blöt vante-stadiet ska hjälpa mig att däcka och sova ostört fram tills alarmet ringer i ottan imorgon – både för min och Tobbis skull.

I övrigt finns inte så mycket att berätta. Vi plöjer på med ett projekt i skolan, vilket innebär fler timmar spenderade i Photoshop än jag ens vill tänka på. Jag lider av ständigt ”men varför är allas grejer alltid så mycket snyggare än mina?!”-syndrom, men det gör inget för jag har roligt under tiden och gillar vad jag gör… även om jag ruttnar på PS just nu. Detta skall icke förnekas. Men det går över!

Idag är det 3 månader till julafton!!!!! *uppspelt emoji* Nu börjar tiden ruuuusa, jag lovar.
God natt, buddies. Peace out!