Doftljus, skåp, kaffe och annat kul (och mindre kul)

Coffeeeee

Heeeeej!

Idag är det hemstudier igen och jag kan passa på att NJUTA av åsynen av vårt numera riktigt uppstyrda och harmoniska arbetsrum! Helt underbart. Det gör verkligen skillnad att få undan the clutter liksom.

Lite statusuppdatering i allmänhet då:

– Jag kollade på första avsnittet för säsongen av Svenska Hollywoodfruar igår. På riktigt alltså… Den enda som jag fortfarande tycker är rolig att följa är Maria och hennes familj. Bara det allmänna myyyyset där liksom. Annars känns det ganska sömnigt, ärligt talat. Och jag tänker nog fortsätta med det här att spela in avsnittet och titta på det i efterhand, för då kan jag spola förbi när de visar Gunilla. Skämskudde/stressknut i magen av obehag/frustration är det enda jag känner när jag ser människan alltså. Jag trodde hon skulle hoppa av?! Det var ju rubriker om det förra säsongen. Men tydligen ångrade hon sig… Tyvärr.

– Vår diskmaskin är pajkobajko, upptäckte vi igår. Lagning kunde inte ske den här veckan. Alltså, jag vet att det är en motsägelse i sig själv, men det känns verkligen som att ju nyare något är, desto lättare och snabbare går det sönder. Jag inser ju att allt gammalt någon gång varit nytt, men kolla på våra hushållsmaskiner, tex: Tvättmaskin & torktumlare tuffar på (PEPPAR PEPPAR) och de har snart nästan 10 år på nacken. Diskmaskinen var så sprojlans när vi flyttade in att de vi köpte av i princip inte hade använt den själva, utan den installerades inför försäljningen. Hela vårt kök är från 2010, bortsett från den som är från 2011. Och vad pajar först? Jo, diskis.
Suck.
Nu brukar jag faktiskt diska det mesta efter mig för hand ändå såhär mitt i veckorna, men jag gillar inte när saker är trasiga, speciellt inte i Le Drömmis. Det stressar mig.

– En sista grej som jag vill att vi ska hinna göra här hemma innan jul är att måla om de lila fondväggarna i vardagsrummet/köket. Vi måste vika en helg för det, helt enkelt. Detta har jag pratat om sedan i våras och Tobbe har skjutit upp det fram till nu, så han får skylla sig själv om det börjar kännas stressat snart liksom. Jag vill ha en nyans någonstans i närheten av Tiffanyblått. Det kommer ändra min julpyntning från GRUNDEN! Älskar den färgen.

– Min doftljus-budget är reducerad i höst. Jag får hålla tillgodo med mitt ”A childs wish”-ljus från YC som jag köpte innan sommaren och Hemtex & Ikea-ljus. Jag sparar krutet till julljusen istället! 😉 (Har dock ett gäng kvar från förra året, så jävlarrr vad juldofter vi ska ha här hemma i år!)
Jag gillar dock ljuslyktorna som jag hittade på Ikea förra helgen, som är anpassade efter måtten på deras doftljus i glas. Jag köpte två i silver (olika storlekar), men om jag och Jenny gör en runda till Ikea innan jul så ska jag plocka med mig dem i guld också. De var lite för juliga just nu bara – och jag försöker ju som sagt minimera budgeten här. Ehum.

Nu ska jag gå och fixa en till kopp kaffe och fortsätta vara pluggis. PUSS.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *