Vår och virr i gamla stan

2015-03-26 10.54.22-1

2015-03-26 10.54.13-1

Heeeeej!
Igår fm var jag och snurrade i gamla stan för en spännande grej. På vägen från tunnelbanan TILL stället jag skulle till fick google maps ändra sin rutt 4-5 ggr. När jag gick därifrån så sa de uppmuntrande: ”Men nu är det lätt! Nu går du bara höger när du kommer ut, sedan rakt ner!”.
Och jag skrockade lite åt dem, klev ut genom dörren… och gick utan att tänka mer på det åt vänster. ARGGHHHH.
Okej, sedan skulle jag till Nacka. Den resan inledde jag med att kliva på tuben åt fel håll. Insåg dock detta redan vid Östermalms torg, så det hade kunnat vara värre, but still. Väl vid Slussen så gick jag fram och tillbaka från ena änden av perrongen till den andra i jakt på bussarna till Nacka. Det är LÅNGT. Till slut frågade jag en gullig tjej i biljettluckan som superpedagogiskt förklarade hur jag skulle gå. Om jag ser henne igen ska hon få en kexchoklad för att hon var så GO och GLAAAAD. Hehe. (OBS! Ej ironisk. Ytterst, nästan gråtmilt tacksam över att hon ej behandlade mig så nedlåtande som jag förtjänade i den stunden.)
Alltså. När jag väl satt på bussen kokade det verkligen i mig. Och det var inte min gamla hederliga kollektivtrafikstress – har kommit över den så gott som helt någonstans sedan jag började pendla till skolan, slog det mig (alltid något!) – utan det var ren jävla frustration över hur hopplöst vimsig jag kan vara. FFS.

Mmm. Aaaahh. Ehmm. Men iaf. På vägen tillbaka till tunnelbanan i gamla stan så fastnade jag framför den här söta blomsteraffären. Det såg så härligt parisiskt ut med de prunkande blommorna ute på gatan.

Och på tal om det så blev jag stoppad av en chic fransk dam som bad mig ta en bild på henne på stortorget. Som den skeptiker man blivit så var jag fascinerad över att hon litade på att jag inte skulle springa iväg med hennes kamera (en Samsung Galaxy!!!!). Fint. Nästan rörande ju. Det finns hopp för mänskligheten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *