Ett år med löpningen

Den 19:e mars förra året gav jag mig ut på min första löprunda utomhus. Innan dess hade jag avverkat oräkneliga mil på löpband, men jag hade liksom inte känt mig bekväm nog att våga mig på att springa ute. När jag läser det inlägget som jag skrev efter den rundan idag så inser jag – likt så många före mig, som frälsts utav löpningen och dess magiska kraft – att det har hänt SÅ MYCKET under det här året som gått sedan den rundan. Att springa är ju så tacksamt på det viset – du utvecklas snabbt om du ”stick to it”. Dock så vill jag faktiskt säga att det bästa med löpningen inte är att min kondition förbättrats, utan att det har blivit som en slags meditation för mig.
Jag har sprungit när jag varit glad, jag har sprungit för att bli glad.
Jag har sprungit när jag varit ledsen, rent förtvivlad och med tårar rinnande nerför kinderna och jag har sprungit för att lätta på min ångest.
Jag har sprungit i i stort sett alla väderlekar, något jag aldrig hade trott när jag började. Regn, snö(storm), tryckande sommarvärme och svala eller ljumma vår- och höstkvällar. (Senast idag: I hagel och strålande kvällssol – samtidigt.) Och jag har haft röviga rundor, under vilka jag svurit över hur segt och tungt det känns i kroppen, men jag har aldrig ångrat en enda liten tur med mina Nike’s på fötterna.
runbitchrun
Mina bästa investeringar i löpningen?
1) Mina flyknits, helt klart. Från att ha haft en jäkla massa strul med knäna de första tre månaderna så gick jag till att inte ha haft några problem alls sedan jag införskaffade dem i juni. Förklaringen är så simpel och blir som en uppenbarelse för dig om du läser…
2) ”Born to run” av Christopher Mcdougall. Åhhh, jag blir helt lyrisk av att tänka på den! Det går liksom inte att inte finna inspiration att springa av att läsa den.

Sammanfattningsvis: Jag älskar att springa. Det har blivit en självklar del i min vardag och i mitt liv i största allmänhet. Det är en kärlekshistoria, helt enkelt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *