Bra saker: 29 juni

Min säng.

Bra saker: Min säng Bra saker: Min säng

Älskar min säng. Den är INTE den dyra, specialutvalda och superavancerade anordningen som jag och T skaffade, utan ett hopplock av 2 ikea-madrasser som jag fick av Jenny & Jens, en bäddmadrass från Jysk (lyxvariant! Extra fluffig! … fast inte så fluffig som jag trodde när jag beställde den, tbh. Men alldeles tillräckligt fluffig.) och Ikeas sängstomme ”Svelvik”. Och jag älskar den. Sover bättre i den än vad jag någonsin gjorde i värstingsängen.
Hänger gärna i den även när jag inte sover. Går gärna och lägger mig och kollar på tv där istället för i soffan, bara för att hinna mysa lite extra i den innan sovdags. Ja. Min säng gör mig glad.

Bra saker: 28 juni (en dag försent)

Min balkong.

Bra saker: Balkongen

Den har fått lite för lite tlc den här våren/sommaren, så igår köpte jag två nya minirosor till den – och fick en till idag av mutti. Jag blir glad av att vara på min balkong. När solen skiner solar jag där och när det regnar älskar jag att sitta och lyssna på smattrandet mot taket och se hur vattnet bildar mönster i rännilarna på glasrutorna. Den utgör även en särdeles vindrickarspot, eller fika. Det är en bra balkong.

Jag tänker såhär va. Att nu har jag varit, som Jewel uttrycker det, ”down so long”. Och det är så lätt att snöa in på sakerna som är tunga och ledsamma att det känns som att de aldrig tar slut. Och glädjen finns ju i så mycket. Handlingar, ord, saker. Saker är oftast mer än bara saker. Åtminstone saker som gör dig uppriktigt och genuint glad. Oftast p g a att de har handlingar och ord eller känslor av trygghet och värme kopplade till sig. Så nu ska jag försöka välja en sak varje dag som gör mig glad och istället för att tänka på det i några sekunder och sedan återgå till att motarbeta the Jewel-state så ska jag skriva ner dem och uppskatta dem extra mycket just då. Det blir automatiskt några extra minuter då ju. Några extra minuter som kanske fastnar och blir en kvart, halvtimma, timma, en dag.

/I put one foot in front of the other/

/Was 27, surviving my return to Saturn/
/A long vacation didn’t sound so bad/
/Was full of secrets, locked up tight like Iron Mountain/
/Runnin’ on empty, so out of gas/

/Thought I wasn’t enough, found I wasn’t so tough, laying on the bathroom floor/
/We were living on a fault line and I felt the fault was all mine/

/Now I have to rise above; Let the universe call the bluff/
/The truth will set you free/

– Katy Perry, ”By the grace of God”

Lite ledighet, boom!

 

nöjdpuff
Puff tyckte att jag varit borta mycket den här veckan tror jag. Frukostgos stod på agendan igår morse.
2015-06-26 16.40.23
Jag lunchfikade med le wimmie och hann hem precis före regnet – som ledde till detta.
2015-06-26 17.16.01
Då satt jag med köksfönstret öppet och drack kaffe. I mjukiskläder. Viktigt.
pannkakstårta
Sedan kom Daniel och han hade lovat mig pannkakstårta – och levererade! Bästa pannkakstårtan sedan Pettson & Findus. Japp.
kräftögon
Idag såg vi såhär härligt okammade och kisande ut.
pineymms
Och ikväll hade jag och Pulia filmkväll. GÖTT MOS!

/When I was drowning/ that’s when I could finally breathe/

”Maybe you lost someone you never expected you would lose, maybe you lost yourself, thats even worse. When you have bad days that just won’t let up, I just hope that you will look in the mirror and remind yourself of what you are and what you are not. You are not your mistakes. You are not damaged goods. You are not the opinion of someone who doesn’t know you. You are a product of your own learning. You are wiser because you went through something terrible and you are a person who survived a rainstorm and kept walking. I now believe that pain makes you stronger and I believe that walking through a lot of rainstorms gets you clean.”

– Taylor’s inledande tal till ”Clean” den 5:e maj 2015, Tokyo

Otåliga katter och trött tjej

Somnade vid tio igår. Hade inte ställt något alarm. Det hör till ovanligheterna. Men jag är så totalt utarmad på energi för tillfället att det är rent magiskt. Ville m a o sova så länge som möjligt. Dock så blir jag störd i princip VARJE natt av Lizzie som vill ha uppmärksamhet. Snark. Jag älskar det där lilla monstret men när hon inte låter mig sova får jag god lust att kasta ut henne genom fönstret. Sover sällan bra de sista timmarna när jag sover såhär länge, ni vet när hjärnan börjar forma konstiga drömmar istället för att vila?

Vill ha sju enorma koppar starkt te NU.