Bra saker: 8 augusti [Finland edition]

Min mugg med hästmotiv tecknat av Lena Furberg.

lena-furberg-mugg-brasaker

Jag har inte sådär supermycket minnen från när jag var typ 9-11 år gammal. Ni vet den där tiden mellan att man är en liten unge och en tonåring, man är för stor för de barnsligaste grejerna men för liten för att ha hjärnan ska ha kapats av pubertala hormoner.
However. Något som jag faktiskt minns från den perioden av min barndom är att a) jag var hästtokig. HÄÄÄÄÄST!!!! TOOOOKIIIIG!!!! och b) En av mina hobbies var att rita hästar. Och då övade jag stenhårt för att försöka rita lika fina hästar som tidningen Min Häst’s bästa serietecknare, Lena Furberg. Det fanns ”kurser” i tidningen där Lena delade med sig av tips på hur hon gjorde när hon tecknade fram sina serier och dessa satt jag med tungan i mungipan och kisande, koncentrerad blick och försökte följa. Jag blev aldrig lika bra som Lena, men än idag är hästar det enda som jag är någorlunda bra på att rita.

På en K market i Finland släntrade jag runt bland porslinet och fick först syn på ett gäng muggar med Mulle-motiv (Min Häst’s maskot, för er icke insatta n00bs) vilka direkt slungade mig in i en nostalgisk sinnesstämning. När jag kom närmare fick jag syn på den här, med tre vita arabhästar. Och okej, Lena må vara svensk, men jag har ju minnen till varenda en av mina många, många muggar. Och den här kommer alltid att påminna mig om Finland. Rackarns fin är den.
Och vem sa att man måste komma hem med en Mumin- eller Iittala-mugg bara för att man är på besök i de tusen sjöarnas land?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *