/I would bring your morning coffe/ Then I’d wrap you up in me/

Heeeej!

Ville bara titta in och säga… ja, HEJ! Dag 3 på praktiken och jag börjar bli lite varmare i kläderna. Sitter och exprimenterar med bootstrap för tillfället. Jag sov hos Daniel inatt, så fick lite sovmorgon idag. Ikväll ser jag fram emot att få komma hem och dricka mitt nya te som jag köpte igår, gosa med Puff (och spana efter Lizziemo) och titta på ”Bonde söker fru”. #livingontheedge
Jag skulle vilja ut och springa en sväng också, men vetefasen om det blir av idag. Nyss nämnda saker KAN vara lite för lockande för att skjutas på just idag. 😉 Nåväl. Hoppas onsdagen behandlar er väl! Puss ❤

via weheartit

Soundtrack: Rachel PLatten – ”1000 ships”

Septembers sista helg

septembers-sista-helg
Ja, jomen precis. Kör en liten recap. Det börjar ju typ:ish bli tradition här nu.
Igår på dagen så tog vi oss ut på Ringvägen en stund. Det var ju MAXAT höstväder med sol, en ljummen bris och sådär precis lagom sval luft. Det var liksom en skön paus från det som i stort sett upptagit alla mina tankar sedan i fredags. (Jag kommer till vad det är snart.)
Kolla skuggan på min näsa btw! Hahahah. Häx-alert.

2015-09-26 19.42.38
Igår kväll hängde vi hos Sofia i stan och drack vin, mofflade ost & kex och hade tjejkväll, helt enkelt. Det var verkligen supermysigt. ♥ (bilden är snodd från Sofias insta.) Vi var ninja-maffian! SAMTLIGA (även fotografen alltså) var helt klädda i svart. (Fast jag hade en klarröd tröja över linnet åtminstone.) Svart är svart är svart är svart. *hjärtögon-emoji*

Och så det sorgligaste:
LIZZIE-color
Lizziemo är borta!!! 🙁 🙁 🙁 🙁 Hon måste på något sätt tagit sig ner via balkongen någon gång mellan kl 13-15 i fredags. Ramlat eller hoppat på något fiffigt vis. Min lilla tjej.♥

Tooorsdag?

20150924_095612_instant
(grupprummet jag sitter i är döpt efter tavlan, alltså. ”Röda hunden”. För att förtydliga.)

Ja, jo precis.
Torsdag.

HERRE. MIN. GUD. Jag känner mig så JÄVLA FUL idag att det slår alla rekord, ungefär. Jag oooorkar inte.
Var tvungen att köpa en Pumpkin spice latte med en extra espresso-shot för att åtminstone spike:a energin till att sitta med den här restuppgiften som jag vill få klar idag.
Och de har så fina höstmuggar på Starbucks nu juuue! Blir glad av det åtminstone. Och du vet att du har your priorities straight när du köper en kaffe för 60 spänn istället för lunch, dagen före låning (alltså csn, ej löning)!
JAG BEHÖVDE DEN, OKEJ?

Plufsfejs eller Hej, det är tisdag!

Yo!
Igår redovisades det sista projektet innan vår första praktikperiod inleds på måndag. Inga mer föreläsningar förrän den 21:a och 22:a december. Snyft! Jag ser verkligen fram emot LIA:n, men kommer att sakna min klass SÅ mycket. Jag gillar’om! Skarpt!
Idag har jag iaf vikt åt mina egna små projekt (bygger ett responsivt och helt eget tema till julbloggen och ska fixa en hemsida till le storasyster) och imorgon ska jag och en klasskamrat sitta med en kompletteringsuppgift i skolan. Får se om den spiller över till torsdagen också… Oh well. Idag är vikt för roligheter! Mjau.
2015-09-22 10.31.22_instant

Kaffe-skål! (Med mitt plufsiga plyte. ALLTSÅ VARFÖR SKA MAN FÅ KÄNNA SIG NORMAL TYP TRE DAGAR TOTALT PÅ EN MÅNAD? Killar har det så JÄVLA LÄTT! Jag hatar dem!)
2015-09-22 10.23.51_instant

Sjörök, Nyhetsmorgon, varma drycker och äggmackor (med kaviar)

Först: Lite saker jag inspireras av just nu.

2015-09-19 22.55.42

2015-09-19 22.55.34
skärmdumpar från weheartit

Uppstyrda arbetsytor, mysiga stickade plagg, kaffe & te, höstluft och annat fint.

2015-09-20 10.28.57-1

Anteckningar från morgonen:
När jag som vanligt försöker bena ut frågan i mitt huvud den här morgonen så slår det mig (återigen).
Det handlar inte om vad i mitt liv som gör det komplicerat. Livet ÄR såhär. Det är inte komplicerat på grund av människor eller omständigheter – Det bara är vad det är. Livet.
Och när jag ser det så, så är det ju inte ett dugg komplicerat.

De talade om sjörök på väderleksrapporten och jag inser att det är något av det jag älskar mest med hösten. Att något så naturligt som kall luft som möter varmt vatten kan ge något som känns så övernaturligt fint.
Ytterligare en sak som får mig att känna ödmjukhet mot hela min existens.

Jag har köksfönstret öppet på vid gavel medan jag äter frukost. Det är bara 14 grader ute, men höstsolen värmer och även om det är lite kallt så klär jag hellre på mig en av mina stora collegetröjor än stänger fönstret. Som alltid.
Få saker kan ge mig en sådan olustkänsla som att vara för varm och instängd. Det är lite så man kan beskriva hela mitt liv. Jag behöver alltid ha ett fönster öppet och känna frisk luft inom räckhåll. (Med det villkoret uppfyllt kan jag slå mig till ro i en evighet.)

Ingen sjörök idag, åtminstone inte när jag vaknade vid nio. Jag sov nog förbi den. Imorgon är en ny vecka och en ny tidig morgon. Förhoppningsvis med sjörök-sighting.

”Help! I’m a sugar hoarder!”

candiiieeeYo.
Bilden sammanfattar typ min dag vecka känns det som. Jag har varit ett sockermonster hela veckan. Så till den grad att detta MÅSTE FÅ ETT SLUUUUT!!!! Fo realz, y’all. Min lunch i måndags var exempelvis en snickers och en kexchoklad som jag glufsade i mig på tåget hem. Överlag har Kexchoklad typ varit ett stående moment i min kostcirkel de senaste veckorna. Ehhhh joomen såatteehhh.
Men! Som de snackar om i alla poddar – jag tänker att jag skapar innehåll! Man måste ju ha en sån här period i livet, liksom, ni vet: Den fattiga studentperioden när du är för snål för riktig lunch och kör på kexchoklad och kaffe istället. Lite så?

MEN! Jag har faktiskt även varit duktig på att äta annat än mackor till middag den här veckan. Daniel kommenterade torrt att han var imponerad att jag hade lagat mat när han fick rester från torsdagens middag till lunch igår. Alltså… Att laga middag till bara mig är inte någon prio, helt enkelt. Men… jag trodde ALDRIG att dessa ord skulle komma från mig, men faktiskt… så är jag lite trött på mackor. *FLÄMT*
Åtminstone till frukost, lunch och middag. Frukost: Ett måste. Men annars. Jag har gjort bönbiffar och sallader när jag varit hemma . *DUKTIG*  Det tar ju bokstavligt talat samma tid som att fixa mackor och te.

Okej. Kände att jag behövde bikta mig lite. Aaahhhh. Känns skönt.

/10 months older/I won’t give in/ Now that I’m clean/ I’m never gonna risk it/

hösten
Hej!
Weheartit visar som vanligt en ganska bra sammanfattning av vad jag har i huvudet, som idag: Höst. Höstmys. Och gulliga djur.

Annars då?
Jag tänker så jäkla ofta på det här att man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad. Det gäller ju liksom allt. Främlingar som dina närmsta. Och jag försöker verkligen leva efter den devisen. Men när det känns som att det bara går en väg då? Hur länge ska man försöka? När är det dags att ge upp? Hur vet man att man inte ska ge upp? Hur vet man att människor är värda att ge nya chanser?
Jag är inte en långsint person, men om du gör mig riktigt jävla besviken, om du agerar så totalt tvärtemot hur jag själv skulle gjort (”så som jag själv vill bli behandlad”) – då kan jag vara som en surseg herre i en gammal brittisk roman. Det är nästan så att det skulle kunna gå en generation utan att jag kan glömma och förlåta. Det känns så åtminstone.
Men ett gammalt hederligt villkor för att man ska kunna bli förlåten är väl att man ska inse vad man faktiskt gjort fel? Och om det känns som att det inte har hänt än – då måste det här med att försonas och förlikas få vänta.

Jag har bott själv i 10 månader nu, slog det mig. Jag minns hur jag lyssnade på ”Clean” för tio månader sedan och försökte föreställa mig tiden så långt fram, men det gick inte. Jag kunde inte ens begripa hur jag skulle klara mig en månad framåt. Det kan tyckas att jag ältar, men det är inte det. Det är en slags fascination över hur livet kan vända som på en femöring och hur något du tror ska förgöra dig i själva verket leder till en hel massa bra saker istället.
Alltså. Det är ju helt sjukt. Det är så litet i världshistorien men så jävla stort i min livshistoria. Det är lite som att tänka på rymden och all dess oändlighet. 42.
Hisnande, på sitt sätt.
Livet. Livet!! ♥