Högt & lågt

Saker jag lärt mig under 2015: 

– Du är aldrig så ensam som du kanske tror att du är ibland. Tvärtom! Om du hör av dig till någon och bara skriver att du saknar honom/henne så kommer du att få kärlek tillbaka, jag lovar.

– Om något skaver: Varför låter du det göra det? Detta innefattar i urval:
* vänner som faktiskt inte är några vidare vänner – Hejdå!
* puckon som delar idiotiska inlägg och åsikter på sociala medier – Avfölj! Ta bort som kontakt!
* saker som skapar någon slags onödig stress i dig utan att du egentligen vet varför – Avfölj! Avböj! Säg upp!

– Det är HELT OKEJ att be om och ta emot hjälp. Det är inget att skämmas över att man inser sina begränsningar och accepterar att vissa perioder i livet är det helt enkelt svårt att stå på helt egna ben.

– Oatly iMjölk höjer kaffet till nya nivåer.❤️

– ”Irish cream”-smaksatt kaffe kan vara årets bästa upptäckt (tack Matilda!).

– Till och med jag kunde lära mig att åka tunnelbana till slut.

– Om du dras med spöken från ditt förflutna så är det bättre att möta dem, acceptera dem och bryta ner dem för att sedan ta babysteps framåt. De kommer alltid att finnas med dig, men de ska inte få ha makt över dig. Du ska äga dem och veta att de har gjort dig lite, lite bättre eftersom du blivit visare av erfarenheterna.

– Rostad fruktkuse + kokt ägg + drottkaviar = världens godaste grej.

Baksidor med vintern:

– Mina händer går från endast eksemfläckiga till fnösiga delux. Och mina naglar som jag varit så duktig med att inte bita på i dryga halvåret… Well. Låt oss säga att jag haft ett återfall som jag försöker reparera följderna av nu.  ?

– Håret… Sakta men säkert blir det lite mer elektriskt och sprött, dag för dag. Lite plattare, lite tröttare. Blöörgh.

– Torrboll all over gällande kroppen faktiskt. Det kliar och känns som att man är gjord av papper. Bodybutter, here we gooo.

– Okej, jag gillar ju vintermörkret till viss del. För det ÄR ju så rackarns mysigt att tända ljus, stjärnor och ljusstakar. MEN nu har jag kommit till den där magiska punkten när mörkret – eller snarare bristen på dagsljus – gör mig så. himla. trött. Jag längtar efter nästa kopp kaffe, nästa helg (aka sovmorgon) och det hägrande jullovet som en missbrukare längtar efter nästa fix – hela, hela tiiiiden.

via weheartit

Hej nya veckan!

 

via weheartit

Tröttheten! TRÖTTHETEN! Den når inga GRÄNSER idag! Gud, ecard-citatet ”The first 5 days after the weekend are always the hardest” har nog aldrig känts så passande såhär under den här veckans inledande timmar alltså. Sööööömn. Ge miiiig. Jag tror att vintermörkret har got to me nu.
MEN jag längtar efter att få pynta hemma! Och köpa julté! Det är som mina flytkuddar för att inte sjunka som en sten i trötthetens djup fram till helgen. 😀

Bokslut pt.3

Jag driver någon slags tes som bygger på att för att komma över något så måste man genomleva fyra årstider utan det eller efter att det – vad det nu må vara – hänt.
Man måste se sig själv leva vidare utan det. Under vinterns mörka nätter. När knopparna slår ut på våren. Med sommarsolbränd hud. När höstens löv bäddar in gatuhörnen.
Och sedan, när man har sett sig själv klara allt det där utan den eller det som man inte längre har – då är man framme och det är dags för bokslut. Vad har jag lärt mig? Vad har jag saknat? Vad har jag glömt? Vad har förvånat mig mest? Och man kan framförallt beskåda sig själv utifrån och se att man lever än. Att mitt liv är mitt liv är mitt liv och det är jag som äger det. Jag definieras inte av något eller någon annan än mig själv. Och du kan veta det här redan från början, men det framstår så bländande klart efter dina 4 årstider att du nästan måste blunda.

Är inte det en vettig teori? Jag tror på det.