2015.

Här kommer 12 helt random bilder (typ), en från varje månad detta år. Kul va????!!! Weeeeyyy!!!

Januari. BAM!jax omg noo
Jag säger farväl till mitt älskade SoA. Jag och Matilda kollar ”tillsammans” fast i varsin soffa så att säga (skickar förfärade utrop till varann via whatsapp) och jag grinar ögonen ur mig när den här scenen kommer i det näst sista avsnittet. Åh Jax. Ååååhhhh. Jax.

Februari. Ta-dah!
2015-02-10 15.24.53
Daniel åkte till Brasilien i tre veckor och jag ba: LÄNGTAR IHJÄL MIG. BWWARRGGHHLL. Det här är förmiddagen samma dag som han åkte.

Mars. Bing!
2015-03-13 17.39.43Klasshäng♥ Åh vad jag gillar de här människorna alltså. Här hade vi kört lasertag innan. BRA HÄNG!

April. Drrrring!
2015-04-26 18.08.41Drömmis blev miiiin, bara min. Och med det så kunde jag äntligen andas ut över den extremt påfrestande vart-fan-ska-jag-ta-vägen?-perioden som januari-april i stort sett inneburit. Fina, fina pappa som har hjälpt mig med allt det här. Han är verkligen VÄRLDENS bästa pappa. Sorry to break it to you, guys. 😉
Här har jag precis assemble:at min nya säng, helt själv. Fattar ni hur svårt det är att få inte en utan två madrasser på plats i en stomme?? Den första är ju värst. Det är tur att det inte är särskilt lyhört i min lägenhet för grannarna hade troligen inte uppskattat den obscena mängd könsord och svordomar som yttrades under tiden jag meckade med detta.
DESSUTOM så flyttade ju Daniel till sin lägenhet i april. Man skulle kunna säga att April 2015 var den officiella IKEA-MÅNADEN!!

Maj. Swooosch!
2015-05-10 11.02.16
Matilda fyllde 25 och vi hade överraskningsfest för henne i mysigaste lokalen! Och jag fyllde 29 den 29:e. Dessutom avslutade jag mitt första år på min utbildning.

Juni. Boing!
2015-06-29 14.57.21
Min sommar var miserabel, trots att vissa delar av livet åtminstone hade ordnat upp sig. Det mest upphetsande som hände var i princip att jag a) blekte skiten ur håret (det är jag faktiskt jätteglad över!) och b) fixade så att jag kunde ”blippa” (aka SJÄLVSCANNING) på Ica Maxi.

Juli. Pffffffffft!
2015-07-27 13.47.59
Som sagt… Jag väntade mest bara ut sommaren, ärligt talat. Låter ju sjukt deppigt, jag vet. Men det var jag också, större delen av tiden. Juli är som en suddig dimma för mig, jag jobbade mycket natt och ångest + nattjobb = MYCKET DÅLIG KOMBO. Lägg det på minnet, kids! Du vet till slut inte om du drömmer eller är vaken. Och det är inga härliga drömmar du befinner dig i, utan du famlar i ett jävla mörker.
Nåväl. Juli hade några enstaka bra dagar också. En av dem var den här, när jag och Daniel åkte ut till Torö stenstrand och jag hade jobbat mina sista nattpass.

Augusti. Badabiiiinnng!
2015-08-17 12.03.50
Det här kan jag med säkerhet faktiskt säga att jag ALDRIG sagt förr: Augusti var faktiskt sommarens bästa månad! Vi åkte till Finland i en vecka och tog en sväng till Visby. Och skolan började igen, vilket jag sett fram emot eftersom jag saknat mina gullenyllen till klasskamrater!
Här är jag och Patty-o, det KAN vara den första dagen… Den första VECKAN är det iaf!

September. Plop!
2015-09-01 05.57.05-1I september föddes mitt dille på ägg & kaviarmackor. MEN fram till dess så var detta standardutbudet i min kyl: körsbärstomater, gurka, krasse… och just den blå kloster-osten hade jag a thing för en period där.
Lizzie försvann och praktiken inleddes.

Oktober. Zing!
2015-10-31 15.44.51-1Exakt en månad efter att hon försvunnit så kom Lizzie hem igen! Mager som en sticka och med en äcklig varböld på huvudet som vi fick åka och tömma hos veterinären sedan, men ändå… pigg efter omständigheterna.
Kidsen sov över hos mig och vi hade det supermysigt. Här är vi inne på Jysk och provsitter stolar, enligt barnens önskemål. (Ooooch jag lär dem min bästa fotomin, obvi.)

November. Ting-ting-ting!
2015-11-27 13.40.33Tack vare min julblogg så blev jag bjuden på en GRYM jullunch hos MatHem.se. Allt var vegetariskt och ALLT var SÅ GOTT. Dessutom var det kul att träffa andra bloggisar, det var en härlig mix av människor.
I november fattade jag ett beslut som gjorde att livet började vända och jag började faktiskt att gilla 2015, till slut. När vi närmade oss finalen, liksom.

December. BOOM! *mic drop*
2015-12-24 19.55.01ÅRETS BÄSTA MÅNAD. Inte bara alla år, utan faktiskt i synnerhet i år. December är alltid en händelserik månad eftersom man går på julbord och fixar inför jul och laddar för ledighet etc etc etc, men bland annat så är det värt att nämna att på Luciahelgen var det ett år sedan Daniel och jag började hänga igen, jag avslutade min praktik på zocom och vi hade julfirandet hemma hos mig i Drömmis på julafton! ♥♥♥ Och det är med en bild från det som jag avslutar det här inlägget. Vi maxade paketleken i år, så att säga.
ÄLSKAR MIN FAMILJ SÅ MYCKET. Herregud och jävlar i min lilla låda vad jag är tacksam över dem och mina vänner.

Gott nytt år!

När ett till synes litet inköp kan göra hela din dag.

Jag köpte de här tofsarna idag på Kicks och jag ääääälskar dem! Utöver att vara snälla mot håret så är de ju så fina, så fina.
(De senaste två åren har jag ENBART använt Blax och Invisibobble som ju också är snälla mot håret, men de här är liksom lite mer ”vardagspiffiga” och det gillar jag. ??)
2015-12-30 17.23.44-1
Mitt hår är verkligen ett katastrofområde just nu. Blekning, vinter och det faktum att det mest stressfyllda året i mitt liv nu går mot sitt slut har tagit ut sin rätt på det, minst sagt. Jag har övervägt att kapa det… Men sedan känner jag att NEJ! Jag vill fan ha långt hår nu! Jag får härda ut den här risiga perioden, låta det slitna växa ut och bli längre och sedan klippas av eftersom.
För mig är ju att ha långt hår samma ovana känsla som för de som har haft det i alla år och sedan klipper sig jättekort.

Oh well. Jag ville bara visa mina fina tofsar. Över och ut!

Marian Keyes! Åhhh, Marian Keyes!

Marian Keyes Kvinnan som stal mitt liv
Jag har uttryckt min kärlek för Marian Keyes åtskilliga gånger förr. ÄLSKAR hennes böcker. Jag har samtliga och har läst dem x antal ggr, allihop. Ni vet ju det här. Jag blev SÅ GLAD när jag fick syn på hennes namn i bokstället på Ica Maxi – med en titel som jag inte kände igen, med andra ord: En ny! Gaaahh!!!
För de 99 kronorna så fick den bli min julklapp till mig själv. Jag har börjat läsa den idag, så mitt utlåtande om den får komma senare. Jag tror inte att hon kommer att göra mig besviken.

Jag vet inte om det har att göra med att jag börjat tänka mer kritiskt när jag blivit äldre eller om det har med det faktum att genusfrågan fått större fokus de senaste åren… Det är såklart en mix av båda, vid närmare eftertanke. Anyhow: Det stör mig att Marians böcker lätt hamnar utanför ”finfacket” eftersom de är klassade som chicklits – ett uttryck jag lärt mig att hata numera. Egentligen så är det inget fel på uttrycket i sig. Litteratur för kvinnor. MEN som så mycket annat som råkar rikta sig främst mot kvinnor så bär det ju på en aningens fördummande och förminskande förankring, tyvärr. Har man läst någon av hennes böcker så vet man ju att Marians storhet ligger i att hon kan ta de mest nattsvarta saker ur vår vardag och behandla det med värme men ändå råhet och få oss att skratta åt det och åt oss själva. Hon har skrivit om missbruk, kvinnomisshandel, klasskillnader, aborter, att förlora en närstående, skilsmässor, depression, politik. Och ALLT DET har hon behandlat på ett hänsynsfullt sätt men med glimten i ögat. Älskar henne för det.

Fick en sådär liksom proppmätt känsla när jag såg ”bokpanelen” eller vad de kallas på Nyhetsmorgon imorse. Alltså. Titti från radion och två andra som jag inte ens orkar minnas vad de heter. Titti inledde och berättade om en bok skriven av en brasiliansk författare som var liksom sådär småputtrig. ”Passar att läsa på långflygningar eller när man bara har tid över som man inte vet vad man ska göra med”. Mhm. Okej. Jag köper det. Hon berättade åtminstone faktiskt om handlingen också. Men sedan så liksom ballade det ut i ett enda långt, förvirrande prettosammelsurium av röster när de andra två skulle berätta om sina böcker. Alltså. Jag satt verkligen och försökte ta in vad de sa och framförallt få grepp om vad fan böckerna som de försökte sälja in handlade om… Men när inslaget var över kände jag bara en stor… förvirring. En bok beskrevs med fraser som ”ibland vill man bara dra filten över huvudet”, ”det är härligt när det är suggestivt” och ”jag gillar att verkligen gräva ner mig i det riktigt otäcka” – men INGENTING var en beskrivning av bokens handling. En annan handlade tydligen om ”hur våra tomma, onödiga jobb i vår moderna tid gör våra liv tomma och onödiga”. Okej.
HERREGUD. Så jävla pretto att jag orkar inte.

Sammanfattningsvis: Läs Marian Keyes böcker om ni inte gjort det. Kanske har du läst någon men inte alla? Läs alla! Av den enkla anledningen att de är BRA. Och de får en faktiskt att må bra. PUUUUSSS!

Le interweb? Är du fortfarande där?

HEEEJ BUDDIES!
Hohoho… skrev jag utan att tänka på det (true story!!). Nu är det jul igen och jag har trivts som en liten firre i vattnet. Min diet den här veckan har bestått av lussebullar och socker (i julgodis), utöver min vanliga ägg & kaviar-fruktkuse till frukost dårå.
Ooooch det har inte ändrats mycket igår och idag, speciellt eftersom jag nu är SÅ JÄVLA FÖRKYLD. Laga mat finns inte på kartan och därmed basta.

De senaste dagarna har jag knappt tänkt på att internet existerar. Julbloggen hade inlägg som var schemalagda, så där rullade det på ändå. Men julen har annars haft en riktigt härlig sort-of-nedkopplad (så nedkopplad man nu kan vara år 2015) stämning som rått. Så nu kände jag att jag kanske skulle öppna datorn och undersöka om internätet överhuvudtaget fanns kvar?
Det gjorde det. Tuuuur.

Snapchat-4937770732711692442

Jag hoppas att ni har haft en BÄST jul! Eller HAR, såklart. Den är ju faktiskt inte över än.

2015-12-26 09.31.43-1
Puff!

Som ett litet julkort så bjuckar jag på den här skärmdumpen, som faktiskt är från förra julen, men fortfarande får mig att skratta. Daniel, jag, Lizzie & Puff som dansande julnissar. Så vackert att man blir rörd. Grattis i efterskott på födelsedagen Jesus!
2015-01-01 12.29.13

/but it don’t snow here/ it stays pretty green/

Jag hittade den här bilden i min dropbox och blev glad av den. Den är från den 6:e december. Och jag tror att jag blir glad av den för att jag vet att jag faktiskt är glad. Alltså både när jag tar bilden och nu. December är månaden då jag reser mig igen efter ett tungt, tungt år. Jag ska inte dröja mig kvar i den biten nu, utan jag vill verkligen lyfta det här: Jag känner äntligen att jag är på väg att bli vän med världen igen. På riktigt, den här gången.
happiie
Jag fick höra igår att människor runtomkring mig märker skillnad. Och det betyder allt för mig. Missförstå mig rätt: Det viktigaste är hur jag känner mig. Att jag känner skillnad. Men det gör mig så outsägligt varm i hjärtat att få den bekräftelsen: att det lyser igenom! Att andra ser att den där glada jäkeln som jag egentligen är finns kvar! Att jag inte är den där sköra, grå kopian av en piratkopia av en människa.
Åh. När man inte känt sig som sig själv på väldigt länge… Då är det så fint att få en möjlighet att se sig själv genom en annans ögon när man äntligen faktiskt gör det.

Jag är så glad bara. Och jag har varit det i flera veckor nu. Och det, min fina vänner, är något som jag blivit ovan vid under en väldigt lång tid.

Puss puss puss på er. Och god jul!!❤️?

Sista praktikdagen är här.

Snyftis på det. Har verkligen varit en jäkla berg- och dalbana, tufft med pendlandet, långa dagar och saker som inte blev som det var tänkt. MEN overall så har det, såhär när jag blickar tillbaka på de här nästan tre månaderna, varit extremt lärorikt ändå, mest faktiskt på sätt som jag inte hade förväntat mig.

Bild 2015-12-17 kl. 10.43 #2
Piggar upp inlägget med en sån häringa FIN ”när jag speglar mig i webcamen”-bild! (här vill jag se huruvida tofsen behöver dras åt eller ej)

Det ska iaf bli SÅ SKÖNT med jullov. I klassens gruppchat har stämningen blivit avsevärt muntrare den sista veckan, när man har sett ljuset i tunneln liksom, haha. From imorgon vill jag bara mysa, äta lussebullar och pussa på katter, kille och systerdöttrar. FAN vad jag längtat efter den här julen alltså!!

Okej, nu måste jag faktiskt göra lite slutgiltig nytta.