Februari fångad i glåmiga selfies

Alltså det finns ju både för och nackdelar med att telefonens bilder synkas med dropbox. Mest fördelar, förstås. Men kanske typ den enda kännbara nackdelen är att alla bilder synkas. Även de som du (jag) raderar ganska ögonblickligen efter att de tagits. Exempelvis så tar jag i princip dagligen selfies i rent ”spegelsyfte”. Alltså för att se om sminket ser okej ut, håret ligger där det ska etc. För att försöka mildra intrycket av att jag tar 90% bilder på mig själv och resterande 10% på katterna och/eller te och kaffe i olika former så försöker jag rensa bort dessa från telefongalleriet – varje dag. Dock så brukar det bli en räd mot dropbox i slutet av månaden – och den här gången kan man verkligen se ett mönster. I form av två mörka ringar. Under mina ögon. Mot min likbleka, nästan genomskinliga hud. Och inte vackert vampyrblek alltså, utan mer som ett vattenlik. Mhm. BEHOLD:
februariselfiefestFebruari är verkligen glåmighetens månad. Jag är fasen alltid lite extra trött, lat – och till följd av det: uppsvälld, blek och allmänt… ja, ba ”meh” under den, varje år.

NÅVÄL.

I övermorgon är det mars! Jag håller tummarna för att det ska bli FRISKHETENS månad, nu när Puff äntligen börjar bli återställd.

Lördag

2016-02-27 12.43.59-1
Jag har blivit riktigt bra på att få till mina bananpannkakor these days. Alltså, smaaaakerna har ju suttit från start (knappast någon raketforskning), men nu har jag äntligen börjat bemästra tekniken för att de faktiskt ska se ut som pannkakor också.
Bananpannkaka med blåbär toppad med turkisk yoghurt med honung och kokos. GOTT.

Kidsen är här nu och vi har haft filmmys och ätit hemmagjord pizza. Nu är det dags att jaga dem till badrummet för tandborstning, så… plikten kallar. Puss!

Nackdelar med att vara bästis med en kille:

Daniel åker bort idag, över helgen. Och mitt bekräftelsebehov behöver redan en fix. TUR att man har en kille tillhands då!!
Jag: *flätar håret och blir väldigt nöjd*
Jag: ”BRA FLÄTA!”
(paus)
Jag: *tittar på Henry som sitter försjunken i sin dator*
(paus)
Jag: *bedjande tonfall:” ”Är jag fi-iii-in?”
Henry: *tittar upp snabbt, hummar*
Goddammit.
skolan

Andra rent praktiska nackdelar med att vara bästis med killar:
Svaret på frågan ”Har du en hårnål?” är alltid nej.
Samma gäller vid tampongkriser. (Nathalujz och jag har verkligen varit tampongräddare i nöden för varann genom åren, fyi!! *bröstdunk och fredstecken*)

attention

#söndag

Snapchat-5355652762287260010
Skulle sprungit igår, men snöstormen och blasket gjorde att jag sköt upp det. TUNGT SOM SATAN var det ändå i kroppen, men det är nog en mix av både att jag inte sprungit sedan i… måndags (!!!!) och att det är den tiden på månaden om några dagar. Känns alltid som bly i kroppen då.

Förstår ju att ni vill efterlikna min sköna söndagslöptur-outfit, så ska ge er detaljerna, från topp till tå:
Mössa – nån premiegrej från Dormy! (jag har vikt ner kanten så att den enorma loggan inte syns)
Hår – tvättat senast i onsdags kväll!
Mörka ringar extra allt under ögonen – Nattvakt och dålig sömn pga sjuk kissemoj!
Tröja – en kvarleva från ett mjukisset som T troligen bar strax efter Dackefejden! VINTAGE!
Löpartights – Röhnisch (snygga faktiskt)
Strumpor – Daniels som jag snott/fått, Adidas
Har faktiskt en riktigt fin träningstopp från h&m och nike-bh under, men det döljs såklart av det mer charmanta urvalet i det övre lagret.

Att se ljuset i tunneln.

LördagsmyZ?
LördagsmyZ?

Yo!
First things first: Puff är ÄNTLIGEN på bättringsvägen. (peppar peppar) Men jag känner av veckan i kroppen, även jag så att säga. Nu när det äntligen börjar bli bättre och både el Puffovich och jag kan slappna av lite mer så känner jag hur totalt på helspänn jag varit under majoriteten av tiden de senaste 7-8 dagarna.

Men!! I torsdags började saker sakta vända. Daniel kom hit och hade Puffpasset medan jag åkte in till stan och… ja, fick en praktikplats! Hurraaa!! Och det känns verkligen bra. Jag ser verkligen fram emot att inleda praktiken om en månad nu.
Detta gör ju även att jag from nu kan foka helt på mitt exjobb och det ska gudarna veta behövs efter den här veckan. ?

Nu ska jag hälla upp en till kopp kaffe och fortsätta med mitt pärlande. Oh! Juste! En FANTASTISK bonus på praktikplatsen: Kontoret ligger i porten mittemot Panduro vid Hötorget! Ohhh yaaass. Sååå jag firade såklart med att skutta in där och köpa mina efterlängtade GRÅ pärlor!!! (lololol #lifegoals)

Status: Mörka ringar och kaffe

2016-02-16 14.29.22
Heeeej.
Jag är trött idag. Puffis sjukdomshistoria fortsatte tidigt imorse. Alltså TIDIGT tidigt. Vid halv fem-snåret. Jag ska inte tråka ut er med detaljer, men han är hos veterinären nu, förhoppningsvis för tredje gången gillt. Håll alla tummar, tår och tassar för att han repar sig snabbt nu! Min lilla pojke… Det gör ont i hjärtat att se honom må dåligt. ☹️?❤️‍

Älskar verkligen mamma, pappa och Daniel lite extra just nu också, för all hjälp och tröst när jag är hispig hönsmamma. De är bäst.✊

Snabbhej

Hej kompisar!
Ville bara titta in och ge en liten rapport så att ni inte ligger sömnlösa i helgen och ba ”Undrar hur Jessica mår? Hur hon har det? Vad hon gör? Åhhh, ack och ve” etc.
Igår var jag inställd på att få en jäkla massa grejer gjorda och avbockade från min att göra-lista för veckan eftersom jag är prokrastinerandets okrönta drottning. Var riktigt taggad för det, ni vet när man faktiskt känner pressen och hur paniken andas en lite lätt i nacken, fast på ett bra sätt.
Ooooch så blev den här ??lilla filuren sjuk (urinstopp). Och hela dagen försvann i princip i en virvel av oro, information att ta in, lämnande och hämtande hos veterinären und so weiter.2016-02-06 11.30.58
Han har återhämtat sig nu och verkar repa sig fint, vilket är en stoooor lättnad såklart. Det fanns risk att helgen skulle få spenderas på djursjukhus, men det verkar som att vi slipper det PEPPAR PEPPAR. ❤️

Såå jaa. Nu ska jag försöka få något gjort innan jag ska iväg om några timmar. Hoppas fredagen behandlar er väl!