Midsommaren

Inga
Jag körde på Inga from Sweden-looken. NJUT av denna selfie, för min frontkamera är paj efter att telefonen fick sig en törn igår, så det kan dröja några dagar innan jag kan roa mig med det igen. 🙁 Wäähh. (Som tur är så är jag ju vis av erfarenhet och har faktiskt en sån där försäkring hos tre som man annars alltid brukar skita i.)
2016-06-24 21.54.50
Hängde bland annat med dessa finisar.
2016-06-25 13.59.34
… och idag har jag inte gjort många knop: solat på balkongen, druckit iskaffe och promenerat lite.

Fredags-torsdag

Ett SPIKSÄKERT sätt (för mig) att få sommarvibes trots mul: Att se båten glida in mot hamnen strax efter 06 på morgonen. Shoutout till mina DG-älsklingar (bla Pulia) som jobbade! ?

Alltså den här veckan är SÅ KONSTIG. Jag jobbade hemma i måndags och idag är det ju som fredag. Förvirrande. Och jag har varit sjukt morgontrött både igår och idag. Följaktligen blev det en venti CM med 4 espressoshots idag. Sakta börjar jag bli en människa igen. ??☕️☕️☕️☕️

Rosacea: Vad som har hjälpt mig

Jag tänkte slänga upp det här på bloggen för att tipsa andra om de, som jag, i desperation googlar efter tips.
2016-06-19 11.47.44

Cetaphil Gentle Skin Cleanser. En ren bonus är att den är kanon att ta bort ögonmakeup med 😻 Världens mildaste, snällaste ansiktsrengöring. Jag köpte min på apoteket.

EMS Salva. Det är med denna MAGIN uppstår. Den är SÅ BRA. Det ENDA som verkligen har fungerat på en gång. Jag beställde min från Bodystore.

Dermalex Rosacea. Även denna köpte jag på apoteket.

En dag med mig själv.

2016-06-18 16.28.05
Grejer att skämma bort nylle och hår med. ÄLSKAR Lernberg & Stafsing’s produkter och deras Beach spray är nog den jag älskar MEST. Känner dock nu, efter att ha använt den för första gången ikväll, att Blowdry-sprayen kan bli en värdig motståndare.
2016-06-18 16.29.26
Vad passar bättre att införskaffa när det har regnat i nästan ett dygn? Solskyddsprodukter ofc. *vänder mig mot sommaren och ba: MY BODY IS READY!*
2016-06-18 15.52.49
När man äntligen får köpa ett nytt par av sina älsklingssneakers… Åh. Lyckan. Gissa vilket par som är nytt? HÄ HÄ HÄ.
2016-06-18 13.58.49-1
… och MYSET när du känner att du inte alls vill ta ditt kaffe to go, utan faktiskt vill slå dig ner på fiket med en kaka att förtära i lugn och ro till latten, medan du sitter och kontemplerar över livet (och chattar med din lillasyster).

Det har varit en bra dag. ❤️

/I’ve got that sunshine in my pocket/✨ [fredag!]

Heeeeej!
JÄTTESEN lunch blev det idag, för jag gav mig DEN på att göra större delen av en grej som måste bli klar idag innan jag fick äta. Det är egentligen en dålig strategi eftersom min hjärna packar ihop mer och mer ju större tomrummet i min mage blir. MEN IAF.
2016-06-17 15.11.31
Måste bara få säga det här: Jag är så tacksam över att min rosacea ÄNTLIGEN har blivit avsevärt bättre och den STORA magin började när jag hämtade ut min EMS SALVA för en vecka sedan idag. (!!!!!) Jag köpte cremen först och den är superbra på mina händer och kan nog bli lagom när rosacean vilar (ja, jag skulle ju inte bli ledsen om den försvann för gott lika plötsligt som den uppstod för en dryg månad sedan, men let’s not bli för optimistiska här), men den bet inte fullt så mycket på min knastertorra, flagiga och ”skrovliga” hy i nyllet. SALVAN däremot… Alltså. Både morgon och kväll har jag kört två lager av EMS-salvan som fått gå in (vilket den gör fort när man är så torr som jag har varit) och därefter ett lager Dermalex rosacea-salva. Helt sjukt vad härlig världen kan kännas igen när ens plyte inte är helt fnasigt och visset! Jag har alltid fått höra av vänner med bråkig hy att jag ska vara lycklig att min är så okomplicerad – och nu förstår jag verkligen dem på ett helt nytt sätt. Och uppskattar min vanligtvis samarbetsvilliga hy mer än jag gjort förut.❤️

En trött men ACK så glad emoji

Hej! Först en kort och snabb sammanfattning av veckan i bilder:
veckan
Kaffe (älskar min Moccamaster sååå mycket), MER KAFFEEEE, panikshopping på Buttericks för gårdagens 30-årsfest för Simon, Natha, Joppe, Mats och Jocke, samt kaffe… och min Harvardtröja som Matilda hade med sig till mig efter sin tripp till Boston, plus legfoton tagna i fotoautmat på centralen i fredags morse. Mitt pass går snart ut och då har jag inget giltigt leg. Mao börjar det brinna i knutarna. Hatar verkligen mitt passfoto, så det ska bli skönt att slippa visa upp det åtminstone. Dessutom ska det bli skönt att kunna ha leget i plånkan! Jag måste bara se till att få tillfälle att gå till banken. Tydligen måste jag gå till mitt bankkontor här i Nynäs och vi kan väl enas om att banker inte har pendlarvänliga öppettider? Oh well.

Jag är för TRÖTT för att skriva långa utläggningar just nu, men festen igår var EPISK. Jag hade verkligen en konstant lyckokänsla i magen från att Matilda kom till mig på fördrink vid 17:30 tills jag somnade, nöjd som en kattmyntahög kissemiss vid 04.

gatsbyish
Från dränkt katt till redo för en date med Gatsby. (sort of)

Pulia kommer hit om 40 minuter och jag ska nog – som Daniel brukar säga – vila ögonen lite innan dess, så att jag inte är helt sömnig när hon anländer. Farväääääl!

Petrichor

rainy-smile
Myset!!
Jag var lite extra tidig på kontoret i morse (eftersom jag kom från Lidingö och D skulle iväg till åtta), så jag kände att jag kunde ta 16:42-tåget med gott samvete. Det var – vilket det ”snabbtåget” är i 50% av fallen – ett gammalt tåg, vilket jag i regel skyr som pesten eftersom sätena är FANTASTISKT obekväma för längre resor (vilket alla resor är när man bor längst bort på tåglinjen, obvi) och jag i regel som en bonus på detta får ont i nacken under den här tiden på året när fönstren är öppna – vilket i sin tur dock är något av ett måste om man vill kunna andas på tåget när det är rusningstrafik.

ANYWAYS! Just idag gjorde det mig inte så mycket. Jag satt på lagom avstånd från ett öppen fönster, tillräckligt för att inte drabbas för mycket av draget. Och när vi närmade oss Nynäs så kände jag hur doften av sommarregn svepte in i vagnen. Alltså åhhhhhh!??✨
Jag fick gå hem i ett riktigt sådant regn, med stora tunga droppar medan blixt och åska härjade runtomkring. Ovädret fortsatte den närmaste timmen efter att jag kom hem.

… Medan jag satt vid mitt fina runda köksbord med tända ljus och drack gotländsk sommarblandning, åt ägg- & kaviarmackor och kollade på Youtube. M Y S E T.
Ni hajar??