Det här är ett oviktigt inlägg om just ingenting.

Morgnar i juni 💖☕️

Ikväll när jag kom hem så var jag världens tröttaste. Sådär helt, totalt, bottenskrapat färdig.
Hjärnan kändes bara helt överkokt… och som ett litet cherry on top så möttes jag av en kattspya i sängen som första anblick när jag kom in i lägenheten.

MEN. Min grinfärdiga, ynkliga sinnesstämning botades av tre saker som bockades av i följande ordning:

  • Ett ”jag är ledsen och trött och behöver kärlek”-samtal med Daniel (som var i garaget just då).
  • En jättekopp te, några bitar mintkrokant och några kex med ost.
  • En pratstund med Sofia.

Nu är jag bara utmattad och redo för sängen – betydligt gladare, dock.

Midsommar

Hoppas ni har en mysig midsommarhelg! 

Idag tog jag en kvällspromenad, lyssnade på Cat Marnells självbiografi ”How to murder your life” (TIPS! TIPS!) oooch… tog bilder på blommor.

 JAG VET INTE VAD SOM HÄNDER MED MIG, det är (nästan) lika mycket bilder på prunkande blommor som det är selfies i mitt fotoalbum på telefonen nuförtiden. Borde jag sadla om till botaniker? 🤔 Heter det så? Vad gör en botaniker? Antagligen gör de mer än tar bilder på blommor med sin iPhone. Hm.

Okej, det var alles. Över och ut!


Senaste nytt!

⭐️Grejer jag gillar!👏🏻


Ett, två, tre… BRUN UTAN SOOOOL!! Av flera anledningar.
A: Kontorsjobb = Blek.
B: Ingen direkt nämnvärd semester att ta ut.
C: Jag är för rastlös för att ligga och steka. Åtminstone i 8 fall av 10.
D: Snällt mot huden. ♥️

Diverse-shopping på Kicks. Rea-fyndade ansiktsskrubb från Lumene och fönings-lotion från BlowPro. Rean är ju världens bästa tillfälle att testa produkter som man kanske är lite för snål för att testa annars, ifaaall de inte skulle leverera lika bra som de man vanligtvis använder. Well, den här gången blev det jackpot på båda. 👊🏻
Dessutom köpte jag ett nytt Chubby in the nude stick eftersom mitt gamla tagit slut, svart ögonbrynspenna och en stor flaska av 100Bon-parfymen jag köpte i travel size för ett tag sedan.


… det vill säga ”Nagaranga & Santal citronné”. ÄLSKAR DEN HÄR DOFTEN SÅ MYCKET.

⭐️Tips!☝🏻


Varenda bild den här tjejen postar har ett hjärta från mig. Jag blir så lycklig av att se alla förtjuuuusande San Francisco-hus. Med andra ord: Instagram-tips!!

Det här är förvisso också sort of ett insta-tips, men man kan läsa fler av hennes serier på hemsidan cassandracalin.com.
Om ni känner för att fnissa. Eller rentav skratta högt.

⭐️Annat kul!🤓

För en vecka sedan köpte jag ett MALM toalettbord och nu känns mitt liv ÄNNU mer komplett.

Min sminkväska 2.0 har uppgraderats till sminkbord 1.0!

Jag gillar verkligen MALM-serien. Det är svårt att förneka med tanke på hur många delar av den som faktiskt finns i mitt hem. Två byråer, två skrivbord (vi köpte ett matchande till Daniel eftersom TWINNINGGG what whaaat!! … pluuuus att det ju faktiskt är snyggt att ha matchande skrivbord i ett rum) och nu även toalettbordet. What can I say, jag gillar deras robusta och rena design.
Bordet har några schyssta detaljer som jag uppskattar och som faktiskt gjorde att jag valde bort dyrare varianter.

  1. Det har en glasskiva. Det inte bara ser utan känns fräschare eftersom glas = enkelt att torka av samt riskerar inte att bli missfärgat av diverse sminkprodukter.
  2. Lådan har en filtad botten. Detta gör att om man – som jag – inte har några lådinsatser som passar ens smak ändå inte behöver oroa sig för att ens dyrbara raringar till paletter och annat som man förvarar däri, inte halkar runt när man öppnar och stänger lådan.
  3. Det har EN väl tilltagen låda. En räcker alldeles utmärkt för mig och ger mig en tydlig överblick. Vissa bord jag har kollat på under tiden jag rekade runt påminde mig om Pippi Långstrumps byrå. Jag försöker ju hålla min sminkarsenal på en ”kvalitet framför kvantitet”-nivå, så jag är definitivt inte ute efter någon regelrätt förvaring. Ju mer utrymme jag får att hamstra prylar på, desto mer hamstrar jag. Hence; en stor, lättöverskådlig låda is THE SHIT.

Så. Ni kan se det här inlägget som en kärleksförklaring till mitt sminkbord. Över och ut!

| Don’t ever be ashamed of loving the strange things that makes your weird little heart happy |

När det sommar-regnar mot balkongtaket och du inte har någonstans att gå.🌧✨

Jag vaknade med svullen hals och vissen känsla i kroppen. Sommarförkylningar kan vara det tråkigaste ever, tror jag. På vintern vill man ju ändå bara gosa in sig hemma, medan den här tiden på året får det att kännas betydligt mer som isolering att vara krasslig.
MEN det var mysigt att det regnade så mycket imorse, då gjorde det liksom inget. I själva verket var jag ganska tacksam att slippa ta mig till bussen i det vädret. (Silver linings, y’all.)

Ser ni mitt fina rea-fynd på bilden ovan, förresten?! Vasen! 49 kr (50%) på Hemtex. ÄLSKAR’EN!

Studenter! … och tankar kring dem och det.

Ett hopkok av skärmdumpar från min weheartit. Till höger kan ni se en liten tidsdödare jag börjat roa mig med: Att ge mina favoritsnyggon flower crowns (aka blomsterkransar, fast det låter ju waaay coolare på engelska, yass?) med hjälp av blomdekalerna i Aviary-appen. 🌸😁

Vi åt en sen frukost idag, såpass sen att det faktiskt är mer korrekt att kalla den brunch. Jag hade öppnat upp köksfönstret och glasen på balkongen och nedifrån vägen och centrum hördes hojtandet och tutandet från studentflaken.

Jag får alltid en så bitterljuv känsla i kroppen när jag tänker på studenten, alltså min egen. Det var en underbar dag på många sätt, men jag – liksom så många andra – vaknade upp med en känsla av ”WTF SKA HÄNDA NUDÅ?!” dagen efter.
Jag blir faktiskt illa till mods av att minnas det. Önskar att jag den dagen hade kunnat få se som en skärmdump av mitt liv idag, fått KÄNNA hur mitt liv är idag. Bara i en sekund. Det hade räckt: varit lite svalkande balsam på min oroliga, ängsliga, tonårsångest:iga och så jätte-jätte-vilsna själ. [insert tonerna av Anna Ternheims tolkning av ”Shoreline”]
(lyssnade faktiskt på den på repeat dagen efter studenten, i sann emo-anda)

Jag är definitivt inte avundsjuk på dem, men jag gläds åt deras glädje. Det är något så oskuldsfullt och naivt i den – livet har helt enkelt inte hunnit vara en utmaning för de flesta av dem än. Och det är bra. Det är en av fördelarna med att växa upp i ett land som Sverige.

När jag tog studenten:
– var jag ihop med en kille som inte var snäll. Han var faktiskt en jävligt oskön snubbe, enkelt uttryckt.
– hade jag just färgat håret mörkt igen efter att ha varit blond sedan sjätte klass.
– doftade jag av Britney Spears första edp ”Curious”.
– rökte jag. Inte bara feströkte alltså, utan jag var en rökare. Ugh.
– var jag arbetslös hela sommaren. Därefter jobbade jag som diskplockare på Storpub i Nynäs en gång i månaden medan jag pluggade på komvux.

Inte mycket är som då, nu. Tack gode gud. Det mesta känns ju liksom ganska naturligt att det inte är detsamma idag.
Vi pratade om det där med att jag var ihop med en så sjukt oskön snubbe och att det ju är något som är ganska vanligt för tjejer i den åldern, det där att finna sig i att behandlas illa och förminska sig själv i ett förhållande. Jag kan ju bara tala för mig själv, men jag kan ju se ett samband mellan att jag själv kände mig så vilsen just då (”Vad ska jag göra när jag blir stor?”, ”Vem är jag egentligen?”, ”Vad håller jag på med?” etc) och det faktum att jag var med någon som a) var 5 år äldre (”vuxen” i mina ögon vid det tillfället. HA. HA. HA.) och b) ansåg sig ha rätt att bestämma åt mig vad jag hade för åsikter och vad jag ville och borde göra med mitt liv.

Det var ju enkelt. Om jag inte själv vet vad jag vill så kan jag ju lika gärna låta någon annan berätta det för mig.
Weeeell… Det visade sig ju relativt snabbt ändå att så inte var fallet. Men jag var ändå ihop med honom i exakt ett år. Synd på ett säkert annars trevligt år.

Det är många, många år sedan jag använde ”Curious” sista gången. Men det var min signaturdoft ett tag och jag tycker fortfarande om den – bara inte på mig. Men när jag känner en dust av den komma mot mig från någon på tuben eller på stan så blir jag glad och nostalgisk. Den påminner mig om en tid som är behagligt avlägsen.

Rökningen, komvux, diskplockningen. Det är de där lite trista, grå sidorna av livet. De som mest är utfyllnad och inte ger något specifikt innehåll. Mixen av de tre sakerna tillsammans ger mig lite lätt ångest. Överlag när jag tänker på mitt liv mellan studenten och fram till sommaren året efter, när jag började på DG, så ser jag det framför mig i grått. Men ärligt talat har minnena från den perioden bleknat. Det är trots allt över 10 år sedan. (HERREGUD.)

”Information om att ingen information finns är också information.”

Med rätt omgivning och filter blir till och med trasor på elementet fina. 😎

Fredag!

Jobba hemma-dag med ett lite spännande möte inbokat i eftermiddags… PLUS ett ännu mer spännande möte inbokat nästa vecka! 😌🙏🏻 Ohohoo, cliffhangers.
Känner att jag – vi – befinner oss på en spännande plats i livet just nu!
Jaa, jag VET att det är SÅ SJUKT luddigt, men ni vet ju att jag inte är den som vill ta ut saker i förväg. Jag berättar i sinom tid. 😏 Have patience, young padawans.

I övrigt har vi en till synes lugn helg på inkommande. Det ska bli skönt, för nu har vi haft några ganska späckade sådana ett tag.

Vi var en snabb sväng på Ikea och kom hem för en stund sedan. Varför blir man alltid så sinnesrubbat trött då? Det är som att Ikea suger musten (och friden i ditt förhållande) ur en totalt och sedan spottar ut dig, trasig och totalt uttömd på energi, varpå man stapplar till bilen och tröstäter från drive thru-donken på vägen hem. (Jag åt pommes och tryffelmayo = lush life, hollaaaa!)


Ha en MAGISK fredagskväll nu, gullenyllen. PUSS!

The Balm gjorde äntligen ett contour kit och DET ÄR UNDERBART.

BEHOLD!! The Balm’s HIGHLITE ‘N CON  TOUR ⭐️ ✨
Har ni SETT en mer upplivande palett? Well, inte sedan jag visade er mitt Glow Kit från Anastasia of Beverly Hills, obvi. 

the Balm highlite 'n con tour contour kit, roses, Tom Dixon candle holder, real techniques setting brush

Nåväl, oavsett om ni har ett nästan osunt lyckorus förankrat till dylika makeup-produkter – som jag – eller kanske bara tilltalas av fina förpackningar, eller inte är helt med på contour-tåget ännu (well, det är hög tid, vänner!), så är det här faktiskt en väldigt bra palett att satsa på.
Fyra highlighters: två matta och två skimriga. Två contouring-puder: en ljus, lite varmare och en mörk, kallare.
Sedan är det en bronzer som drar åt aprikos, samt ett rouge som jag skulle vilja kalla en lite ljusare variant av deras ”Cabana boy”.

Med det sagt: Har du inget contour kit sedan tidigare men har varit sugen på att investera så skulle jag vilja påstå att det här kan vara pretty much IT. Det har liksom allt. PLUS att det har en stor spegel (precis som .färg har på sina paletter* och DET GILLAR MAN) – och runt spegeln finns instruktioner för hur du kan använda produkterna i paletten.

Jag passade på att klicka hem en ny Real Techniques-borste till min samling också: En setting brush. Det är som en mindre variant av deras contour brush och är YPPERLIG till highlighter och området runt ögonen.

the Balm highlite 'n con tour contour kit, roses

* På tal om .färg så krossades den mörka skuggan i min ”Perfect palette” någon gång i höstas. Jag var mycket olycklig över detta eftersom jag ÄLSKAR mina paletter. Ni vet. För någon månad sedan kom jag äntligen ihåg/fick tummen ur att beställa en refill. Mitt liv är betydligt mer rofyllt nu.