✨ En reminder gällande lycka och livet 💫

Yo.

Kom ihåg det här:

Livet händer hela tiden. Saker dyker upp. En del är svåra, tunga och jobbiga att ta sig igenom medan andra är roliga, ljuvliga och uppslukande; får dig att glömma det som har varit tufft.

Livet är fyllt av så mycket som är oviktigt ena dagen och plötsligt livsviktigt nästa, som nycklar: du använder dem varje dag men reflekterar knappt över att du alltid har dem med dig. Du vet inte vad de där nycklarna är och det är inte meningen att du ska behöva göra det heller. I det långa loppet har jag lärt mig att det är de små sakerna, de som du inte tänker på när de händer, som är den största delen av livet. (Det låter så självklart när man väl börjat tänka på det.)

Du blir kär. Du slutar vara kär. Du slutar inte att vara kär men önskar att du gjorde det. Du drömmer om framtiden, du pluggar, du jobbar, du mår toppen, du mår rövigt, du älskar, du sårar och såras, du är en skugga av dig själv, du repar dig och fortsätter som den jävla CHAMP du är, du beter dig dumt, du agerar som ett sant föredöme. Du är en vän, du behöver en vän, du bryter med någon som behöver någon annan än den vän du kan vara, du somnar med tårar i ögonen, du har lyckopirr i magen.

Och mitt i allt det är sakerna vi gör utan att inse hur viktiga de är för oss.

Jag tänker på min frukostkopp med te. På min korta promenad till och från tunnelbanan och kontoret. Jag tänker på tacksamheten jag känner över mina vänner och kollegor. Jag tänker på när jag kliver in i min lägenhet på kvällen och stänger dörren bakom mig medan katterna kommer och hälsar mig välkommen hem och jag känner doften av mitt hem. I en hundradels sekund finns den där, kännbar för mig, innan jag blir ett med den igen. Och jag tänker på de små, blanka stunderna då jag gör det jag gör varje dag och mina tankar svävar helt och alldeles totalt fritt, som i en ljusblå, mjuk dimma; som när jag väntar på att kaffemuggen ska fyllas på Pressbyrån.

Livet händer hela tiden och det viktiga är att greppa tanken att vi faktiskt inte kan styra de stora sakerna. Men om det känns som att du inte har någon kontroll över ditt liv, kom ihåg det här då. De små sakerna, de som faktiskt utgör större delen av ditt liv: Dem äger du och det är du som har byggt upp det.

Plus: Ödmjukhet är den finaste egenskap man kan ha, men förväxla den inte med snällhet. Stå på dig och lita på din magkänsla, även om det är det läskigaste som finns ibland.💜

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *