”Pull out the swords and mend yourself.”

I sommar fick jag veta något som gjorde att min syn på saker som hände i slutet av förra året hamnade i både ett nytt och ett på sätt och vis återuppväckt ljus.
Återuppväckt på det sättet att man har gått vidare och lagt det bakom sig, men så dyker något upp som gör att dammet som – äntligen – lagt sig, yr upp och får dig att återvända till arkivboxen… och när du väl är där så ser du något du inte känner igen, som du inte lade märke till innan. Och det i sin tur, får dig att lägga märke till flera saker, saker som inte stämmer. Och plötsligt sitter du med huvudet nere i arkivboxen och grej på grej radas upp som dominobrickor och samtidigt som du vill lägga locket på och helst sätta eld på den där jävla lådan, så skaver de där brickorna i ditt bakhuvud.

Lång historia kort så ledde det hela till att jag försökte bringa större klarhet i vad som hänt, men i slutändan lämnar jag situationen med en känsla av att bli bestraffad, vilket är väldigt förvirrande, eftersom det inte är jag som gjort något fel. Men ibland… Hmm. Hur ska jag uttrycka mig utan att låta så uppgiven/hånfull? 🤔
Ibland får man helt enkelt kliva ur en situation och/eller relation och bara acceptera den för vad den är.

Jag har iaf lagt alldeles för mycket undermedveten tid på att låta det här ligga och skvalpa i mitt bakhuvud lite för länge nu. (Eller, alldeles för länge ärligt talat, med tanke på hur betydelselös personen det gäller är för mig idag.) Vilket jag blev påmind om igår kväll när jag fick upp ett upp-och-nedvänt three of swords som situationskort i min ”kvällsläggning” med tarotkorten.
Känner mig alltid flummig när jag tar upp dem här i bloggen, men de har verkligen blivit ett så sjukt bra verktyg för meditation för mig! 😄💫

… reversed it speaks of difficulties you have already conquered, or things that made you stronger and gave you valuable experience.
The Three Swords may also speak of darkness that has gone on too long.
Pull out the swords and mend yourself. You can still breathe; you can still embrace the light.

Tänker att det är en bra reminder till alla, ju. I slutet behöver vi alla vara vår egen hjälte. ❤️❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *