Låt oss (mig) prata lite om Little Jinders ”Hejdå”!

-På ”Allting suger” och ”Little Jinder” var allting glasklart, fluffigt, min röst var oförstörd. Nu har jag opererat stämbanden och rösten är ofta distad. Det är fortfarande svävande men hela ljudbilden på ”Hejdå” är mörkare och mer basig. Den är närmare mig ljudbildsmässigt, musik som jag själv lyssnat på. Perspektivet är också annorlunda då jag sjunger till mig själv, inte till andra. En uppgörelse med mina egna demoner.

Little Jinder
bild via Warner Music Sweden

JAG ÄLSKAR DET HÄR ALBUMET. (Spotify-länk HÄR) Och jag insåg nu, när jag satte på det för att fokusera på mina favoriter och dela dem här, att alla 12 spåren är så episkt jävla bra att det kommer att bli smärtsamt att inte skriva om alla och försöka övertyga er som läser och kanske inte är Jinder-lovers att lyssna på dem.

(Kort sagt är jag EXTREMT taggad på spelningen på Berns den 24:e november.)

Här är de 4 spår som jag lyssnat mest på under den här veckan som gått sedan albumet släpptes. Notera då att dessa är de ny-nya låtarna, som inte släppts som singlar pre-release (till skillnad från ”Pinocchio”, ”Heartbreaker” och ”Hålla handen”). 
Ja, det känns som att jag måste specifiera det eftersom det känns som att framhäva en tredjedel av ens vänskapskrets, typ. NÄR MAN EGENTLIGEN ÄLSKAR ALLA LIKA MYCKET, liksom.

Du vet exet som behandlade dig som skit och fick dig att känna dig som att du var en lägre stående varelse, som alltid ville dra ner dig på jorden när du vid något enstaka tillfälle råkade vara hög på livet när han var med? Ja, Mardröms-killen från helvetet, alltså.

Två blåa ögon som vet allting som var fel med mig
Och värst av allt är att jag trodde på varenda grej

Du e för bra för mig
Ta mig tillbaks så jag kan dumpa dig
Du e för bra
Jag måste krossa dig

Mardröm
Drömmigt om hur världen konstigt nog bara plöjer vidare, trots att det värsta har hänt och det känns som att allt bara borde upphöra. 

Solen strålar, Tusen nålar
Blixten slog ner – Det värsta har hänt
Din baby

Ensam på Rockawaystranden
Tårar och aska i sanden

Jag hatar alla utom dig
Du skulle aldrig lämna mig
Baby Goldwing, on the run
Jag har ristat in ditt namn

Goldwing (feat. First Aid Kit)
Känslan av ensamhet mitt i folkhavet och perspektivet av att vara en åskådare när andra tycks hantera livet, universum och det stora alltet med en enkelhet man själv inte känner igen sig i.

Jag drunknar i akvarium
Ni ser på
Ni andas i akvarium
Jag ser på

Deep City
Återigen: När det värsta har hänt så är inget särskilt viktigt – du har inget att förlora. Det här låter ju sjukt deppigt, men om du har upplevt riktigt jävla jobbiga perioder så vet du att det här även är en befriande känsla. Jinder bäddar dessutom in det i en fet popmelodi, som maskerar tyngden i budskapet.

Ingenting e viktigt min vän
Det värsta har redan hänt

Ingen räddar mig
Inget ordnar sig
Håll om mig, håll om mig

Ingenting e viktigt

LYSSNA ELLER FÅ EN SNIGEL PÅ ÖGAT! 🖤

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *