Makeup lovin’

Det var längesen jag snackade smink och sånt här nu, visst?! Enkel förklaring är att jag inte köpt särskilt mycket smink på ett tag. Vilket ju är målet!! Jag vill ju ha den perfekta setupen med KVALITATIV makeup som gör precis allt jag vill att den ska göra, helst med så få separata produkter som möjligt.

Nu har jag dock några nya favvisar som vi kan glutta på!

Okej, först BRYN. Jag har haft mitt kit med brynfixering och skuggor från Anastasia Beverly Hills i nästan två år nu och ääälskar det. Kände dock att det var dags att växla upp, så jag köpte deras Dipbrow Pomade i svart (”Granite”) och deras brush #12. Jag har inte fått in snitsen helt riktigt än – har jag bråttom så funkar det inte för då blir det lätt Milhouse-bryn. Det kräver lite finess och övning att få till det, helt enkelt. Men produkten, tillsammans med borsten är grym!

Låt oss kolla på BAS! (Börjar automatiskt att nynna på I’m all about that base, about that base… som den basic bitch man är.) Jag har aldrig varit mycket för foundation etc, vilket väl förmodligen kommer från att jag större delen av mitt liv har haft turen att ha en ganska okomplicerad hy och helt enkelt inte känt något behov av att utforska djungeln av tonutjämnande och döljande mirakelprodukter särskilt ingående.

Den foundation i stickform som jag använt de senaste 2,5 åren (Clinique ”Chubby in the nude” foundation stick) stiftade jag bekantskap med när jag fick rosacea pga stress under en kort men intensiv period 2016. En period som verkligen öppnade mina ögon för varför många ÄR så besatta av den perfekta basen, på samma sätt som jag själv alltid söker efter den perfekta concealern för mina mörka ringar under ögonen.

Lumene Color Correcting cream SPF 20 i nyans ULTRA LIGHT
(Och JAAA bildkvallen lämnar en del att önska, men det FÅR DUGA)

CC-cream är bra grejer, men eftersom jag är blek som ett papper så blir tonen lätt lite mörkare än jag är helt bekväm med om jag använder en ”one size fits all”-variant av denna produkt. Därför blev jag SÅ GLAD när jag såg att Lumene hade olika nyanser och dessutom en som heter ULTRA LIGHT. Jag ba: ”It’s me!”.

Lumene är ett märke som jag har en tendens att förbise när det kommer till makeup, men hudvårdsprodukter från dem gör mig ytterst sällan besviken. Det här är ju ett mellanting av de två och jag tycker att den är grym!

Pluspoäng för übergullig förpackning 🍑💋💕

Nästa stopp! Min senaste HIGHLIGHTER-palett. 😍✨
Jag har varit mätt på highlighters ett tag nu. Jag har varit så nöjd med de jag haft att jag inte känt något behov av att jaga efter nytt. Meeen så blev jag av oklar anledning påmind om en palett som Kandee pratade om i sin sista video för 2018 och var tvungen att gå tillbaka och hitta exakt vilken. Förmodligen var det hennes ständiga magiska makeup på instagram som påminde mig om det.

Det var i alla fall denna palett, och i synnerhet highlightern ”Peach pearl” som hon tokhyllade. Och… Jag håller med. Har haft den här paletten i… en dryg vecka nu. Den där jäkla highlightern GÖR min makeup.

Produkten i sig är parfymerad och doftar ärligt talat riktigt fejkat av persika, vilket aldrig har varit någon doftfavorit för mig. Kvalitén i övrigt tar dock igen den minuspoängen med råge!

Dior ”Diorshow Kohl High Intensity Waterproof Pencil” i vitt

Så. Sist! Minst! Men nästan viktigast! Min vita kajal. Det är egentligen inte så mycket att säga. Jag har förlitat mig på vit kajal för att öppna upp ögonen och ge mig ett piggare uttryck i snart 15 år. Ändå har det inte slagit mig förrän NU hur genialt det är att ha en penna som då är vattenfast. Det är ju bokstavligen den enda produkten jag använder som kommer i direktkontakt med ögat!!

Så nu, efter att i alla år ha fått bättra på min kajal under dagen om jag ville upprätthålla min klarögda look (hahha, vem försöker jag lura? Oh well, man kan alltid önsketänka), har jag denna TROOPER som sitter hela dagen. Och med tanke på att jag tar ÅR på mig att ta slut på kajalpennor så känns inte det dubbla priset som ett särskilt hårt slag heller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *